Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Konkurencijos taryba nutraukė tyrimą dėl galimo „Toksikos“ piktnaudžiavimo

Konkurencijos taryba pranešė nutraukusi tyrimą dėl galimo valstybės valdomos pavojingų atliekų deginimo įmonės „Toksika“ piktnaudžiavimo dominuojančia padėtimi.
Narkotikų naikinimas
„Toksika“ / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Sprendimas priimtas po to, kai „Toksika“ pakeitė ginčytinas sutarčių su klientais sąlygas, o nuo jos veiksmų galėjo nukentėti nedaug įmonių.

Taryba tyrimą pradėjo gavusi medicininių atliekų tvarkymo įmonės „Ekopartneriai“ pranešimą apie vienašališkus „Toksikos“ veiksmus nutraukiant sutartį bei siūlant naujas jos sąlygas: įsipareigoti per vieną mėnesį pristatyti tam tikrą atliekų kiekį, taip pat perduoti „Toksikai“ tvarkyti visą viešų konkursų būdu laimėtą jų kiekį bei kita.

Kadangi dalis tokių atliekų gali būti tvarkoma ne tik jas deginant, Konkurencijos tarybai kilo įtarimų, kad „Toksika“ galėjo apriboti „Ekopartnerių“ ir kitų tokių pat įmonių galimybes kai kurias atliekas pristatyti kitiems tvarkytojams už jų paslaugas mokant konkurencinga kaina, taip pat apriboti jų galimybes tvarkyti medicinos atliekas.

Konkurencijos taryba nustatė, jog naujas sutartis pakeistomis sąlygomis su „Toksika“ sudarė ir kitos medicininių atliekų tvarkymo įmonės.

„Toksika“ yra vienintelė bendrovė Lietuvoje, turinti leidimą deginti pavojingas atliekas, įskaitant medicinines. 2021 metų gegužę ji pakeitė jų tvarkymo sutartį, kurioje nebeliko ginčytinų nuostatų – ją pasirašė dauguma įmonės klientų, tarp jų – ir „Ekopartneriai“.

Konkurencijos tarybos nutarimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos administraciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas