Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

KPMG: pasaulio „fintech“ bendrovės 2021-aisiais pertraukė 210 mlrd. dolerių investicijų

Pasaulio finansinių technologijų (angl. fintech) bendrovės praėjusiais metais pritraukė 210 mlrd. JAV dolerių vertės investicijų – 70 proc. daugiau nei 2020-aisiais, visų pirma dėl augančio investuotojų susidomėjimo kriptovaliutomis bei blokų grandinės (angl. blockchain) technologijomis, teigiama tarptautinės kompanijos KPMG ataskaitoje.
Fintech
Fintech / 123RF.com nuotr.

Investicijos į paslaugas, orientuotas į kriptovaliutas ir blockchain, pernai pasiekė rekordinę sumą – 30 mlrd. dolerių. Investuotojų lėšų antplūdis į mokėjimų technologijų bendroves siekė 51,7 mlrd. dolerių, į kibernetinio saugumo bendroves – 4,9 mlrd. dolerių.

EMEA (Europos, Vidurio Rytų ir Afrikos) finansinių technologių bendrovės 2021-aisiais pritraukė 77,4 mlrd. dolerių vertės investicijų. Penki iš dešimties didžiausios vertės sandorių teko Jungtinei Karalystei. Investicijų srautai į šio sektoriaus britų bendroves buvo septynis kartus solidesni negu užpernai ir siekė 37,3 mlrd. dolerių.

Didžiausias pernai šiame sektoriuje sudarytas sandoris – Londono vertybinių popierių biržos operatorės (LSEG) investicija į vienos pirmaujančių pasaulyje finansinės informacijos tiekėjų „Refinitiv“ perėmimą.

Investicijos į Amerikos finansinių technologijų bendroves praėjusiais metais įvertintos 105 mlrd. dolerių, o į Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono – 27,5 mlrd. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas