Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kurortai pasitinka vasarą: pelną žeriasi Druskininkai, Palangoje įmonės užveria duris

Poilsiautojai jau pamažu plūsta atostogauti į Druskininkus, Palangą, Neringą, Birštoną ir kitur. Praėjusiais metais pelningiausiai dirbo Druskininkų įmonės, tuo metu Palangoje daug įmonių nutraukė veiklą.
Vasaros pabaiga Palangoje
Vasaros pabaiga Palangoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Druskininkuose, Neringoje, Palangoje ir Birštone vasarą pasitiko 1587 įmonės, per metus 156 jų užsidarė, skelbia UAB „Creditreform“.

Per tą patį laikotarpį visuose keturiuose miestuose įregistruota 151 nauja įmonė. Pagal naujokių steigimąsi pirmavo Palanga (73 naujos įmonės), antri buvo Druskininkai (53), o Birštonas ir Neringa vienas nuo kito atsiliko labai nedaug (11 ir 14).

29 įmonės, veikusios kurortuose, per analizuojamą laikotarpį pasiskelbė bankrutuojančiomis, bankrutavo ar buvo likviduotos. 8 iš jų veikė NT ir statybų srityje.

Daugiausia įmonių baigė savo veiklą Palangoje. Mažiausiai – Birštone. Palanga pirmauja ir pagal įmonių, kurios nuo pernai sezono pradžios ir iki šios vasaros buvo kviečiamos į teismą kaip atsakovės, skaičių.

Palangoje taip pat yra daugiausia įmonių, kurių turtas yra areštuotas, taip pat daugiausia „Sodrai“ įsiskolinusių bendrovių. Tiesa, vidutiniškai Palangos įmonės Sodrai skolingos po 750 Eur, o Birštone vienos skolingos įmonės skola viršija 7 tūks. eurų.

Daugiausiai pelno – iš Druskininkų įmonių

Praėję metai buvo sėkmingiausi Druskininkuose veikusiems verslams. Įmonės į valstybės biudžetą sumokėjo didžiausią pelno mokesčio sumą iš visų kurortų – per 2 mln. Eur Palanga su 1,5 mln. Eur liko antroje vietoje. Neringos įmonės sumokėjo 328 tūkst. Eur, Birštono – 230 tūkst. Eur pelno mokesčių.

Druskininkai pernai pasižymėjo ir pagal įmonių sumokėtą gyventojų pajamų mokestį (GPM). Tai netiesiogiai byloja ir apie didesnius Druskininkų įmonių savo darbuotojams mokamus atlyginimus.

Vienam Druskininkuose veikiančios įmonės darbuotojui teko 526,3 Eur per metus sumokėto GPM, kai tuo metu Palangoje tik 427,2 Eur. Ją aplenkė Neringa su 473,1 Eur, o sąrašo pabaigoje atsidūrė Birštonas (395,4 Eur).

Visi Lietuvos kurortai bendrai į valstybės iždą pernai sumokėjo beveik 30 mln. eurų įvairių mokesčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas