Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 24 /15:04

Laikai keičiasi: Biržų centrinio turgaus vietoje atsiras „Lidl“ parduotuvė

Lapkričio 13 d. Biržų rajono savivaldybės atstovai susitiko su UAB „Lidl Lietuva“ atstovais, kurie pristatė būsimojo prekybos centro koncepciją. Pagaliau, taip visų slėpta ir nutylėta tiesa, kaip yla išlindo iš maišo – Biržuose iš tikrųjų naujasis prekybos centras išdygs centrinio Biržų turgaus vietoje, rašo laikraštis „Biržiečių žodis“.
„Lidl“ ir Biržų turgus
„Lidl“ ir Biržų turgus / Bendrovės ir „Biržiečių žodžio“ nuotr.
Temos: 3 Biržai Lidl Turgus

„Galiu pasakyti tik tiek, kad jų planai nesikeičia, prekybos centras bus statomas adresu J. Basanavičiaus g. 3. Sklypą, pabrėžiu, jie nusipirko iš privataus asmens“, – po susitikimo „Biržiečių žodžiui“ sakė meras Kęstutis Knizikevičius.

Savivaldybės administracijos direktorė Jurga Bagamolovienė komentavo: „Šiuo adresu pažymėtas centrinis Biržų miesto turgus – paviljonas ir vadinamasis „rūbų turgus“, nemaišykite su ūkininkų turgumi. Reiškia, ta įmonė, kuriai priklauso turgus, pardavė sklypą. Mes tik informuoti apie ketinimą statyti. Dar nėra nei projektų, nei priešprojektinių pasiūlymų“, – informavo administracijos direktorė.

Ramino, kad Biržai be turgaus neliks

Tik laiko klausimas, kad Biržų miestas neteks savo „veido“ – senojo turgaus. J. Bagamolovienė ramino, kad alternatyvų tikrai bus galima rasti, kad miestas be turgaus neliks. Galų gale, liks ūkininkų turgus.

„Kažkas vis tiek šiuo klausimu bus sprendžiama, tik, kai oficialią informaciją apie prekybos centro statybas šioje vietoje sužinojome dabar, sunku kažką daugiau ir pasakyti“, – sakė pirmadienį pakalbinta administracijos direktorė.

Intriga paaiškėjo

Dar praėjusiais metais esame rašę, kad „Lidl“ pradėjo rodyti susidomėjimą Biržais. Tuometiniai savivaldybės vadovai numatomoms investicijoms pritarė, argumentuodami, kad biržiečiai nuolat kelia klausimus dėl prekybos centrų trūkumo mieste ir akcentavo, kad jeigu „Lidl“ parduotuvė Biržuose visgi atsiras, labai svarbu, kad būtų sukurtos ir darbo vietos.

Biržiečiai minė mįslę, kur stovės naujasis prekybos centras, tačiau spėlionės taip ir liko spėlionėmis. Intriga dar labiau paaštrėjo neseniai visuomenėje išplitus informacijai, kurioje matyti, kad internetinėje „Google Maps“ sistemoje pažymėtas parduotuvės „Lidl“ Biržuose adresas – J. Basanavičiaus g. 3.

Tąsyk savivaldybės atstovai aiškino, kad tarp savivaldybės ir „Lidl“ nėra priimta jokių susitarimų ir už šią informaciją jie neatsako, tik pridūrė, kad artimiausiu metu su savivaldybės vadovais įvyks susitikimas, kurį inicijavo „Lidl“ atstovai.

Tačiau tuomet jokios informacijos – nei apie ką jame bus kalbama ir išvis, kokiu tikslu jis bus suorganizuotas, J. Bagamolovienė pateikti negalėjo.

Dar prieš vakar vykusį susitikimą ir patys „Lidl“ atstovai „Biržiečių žodžiui“ jokios tikslios informacijos apie ketinimus Biržuose neatskleidė, teigdami, kad prekybos tinklas laikosi savo nuostatos – nekomentuoti savo veiklos strategijos. Ir priminę, kad šalyje veikia 71 „Lidl“ parduotuvė, o tinklo plėtra ir toliau sėkmingai tęsiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas