Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Latvenergo“ pirmojo metų ketvirčio pajamos augo 14 proc.

Latvijos valstybinė energetikos grupė „Latvenergo“ pranešė pirmąjį šių metų ketvirtį gavusi 249,9 mln. eurų pajamų – 13,7 proc. daugiau nei prieš metus.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Tuo tarpu pelnas iki mokesčių, palūkanų ir amortizacijos atskaičiavimų (EBITDA) dėl mažesnių elektros gamybos apimčių Dauguvos hidroelektrinėse sumenko 18 proc. iki 80,7 mln. eurų.

Iš viso per pirmus tris šių metų mėnesius „Lavenergo“ pagamino 1565 gigavatvalandes elektros, o jos pardavimai Baltijos šalyse siekė 1799 gigavatvalandes ir buvo 9 proc. didesni nei prieš metus.

„Latvenergo“ šiemet sausį-kovą investavo 26,6 mln. eurų – 52 proc. mažiau nei tuo pat metu pernai.

„Latvenergo“ grupė yra viena iš pirmaujančių energijos tiekėjų Baltijos šalyse, vykdanti elektros ir šiluminės energijos gamybos bei prekybos, gamtinių dujų prekybos ir elektros paskirstymo paslaugas. Grupę sudaro to paties pavadinimo patronuojanti įmonė, perdavimo tinklų operatorė „Latvijas Elektriskie tikli“, skirstymo tinklų operatorė „Sadales tikls“, prekybos įmonės „Energijas publiskais tirgotajs“, „Elektrum Lietuva“, „Elektrum Eesti“, „Elektrum Latvia“, šilumos gamybos ir tiekimo Liepojoje įmonė „Liepajas energija“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas