Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvija sulaukė pirmųjų veiklą perkėlusių Baltarusijos IT įmonių

Latvijos investicijų ir plėtros agentūra (LIPA) pranešė, jog pirmosios veiklą į Latviją svarsčiusios perkelti Baltarusijos informacijos technologijų (IT) įmonės jau nusprendė visiškai ar iš dalies tai padaryti, o derybos vyksta su dar pusšimčių bendrovių.
Programuotojas
Programuotojas / 123RF.com nuotr.

Rugpjūčio pabaigoje LIPA pradėjo aktyviai bendrauti su Baltarusijos IT įmonėmis, kurios dėl nestabilios politinės padėties savo šalyje svarstė galimybę veiklą perkelti į kitas valstybes.

LIPA spaudos tarnyba skelbia, jog 17 Baltarusijos IT bendrovių, nusprendusių veikti Latvijoje, sukurs daugiau kaip tūkstantį darbo vietų. Šiuo metu Latvijoje veiklą jau pradėjo mažiausiai trys tokios įmonės. Jos atidarė sąskaitas bankuose, susirado patalpas bei organizavo darbuotojų perkėlimą. Be to, jos ieško darbuotojų ir Latvijoje.

Latvijos ekonomikos ministras Janis Vitenbergas pabrėžė, jog buvo sukurta speciali komanda, kuri greitai sureagavo į verslui nepalankią padėtį Baltarusijoje bei domino didelę pridėtinę vertę kuriančias šios šalies įmones idėja perkelti veiklą į Latviją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas