Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Latvijas Balzams“ planuoja pasikeisti pavadinimą į „Amber Latvijas Balzams“

Latvijos alkoholinių gėrimų gamintoja „Latvijas Balzams“ planuoja pasikeisti pavadinimą į „Amber Latvijas Balzams“, naujienų agentūrai BNS pranešė bendrovės valdybos pirmininkas Intaras Geidanis.
„Latvijas balzams“
„Latvijas balzams“ / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Verslas Latvija

Anot jo, galimas pavadinimo pakeitimas yra susijęs su „Amber Beverage Group“ planais prie penkių iš savo bendrovių pavadinimų pridėti papildomą „atpažinimo ženklą“ „Amber“.

„Latvijas Balzams“ istorinis pavadinimas bus iš dalies išsaugotas, taigi naujas pavadinimas galėtų būti „Amber Latvijas Balzams“.

Sprendimas bus priimtas „Latvijas balzams” akcininkų susirinkime rugsėjo 30 dieną.

Pasak I.Geidanio, teigiamas sprendimas dėl siūlomo pavadinimo pakeitimo padės „Latvijas Balzams“ pelnyti dar platesnį pripažinimą, pritraukti naujų klientų ir didesnių užsakymų.

Anot jo, nenumatyta jokių pokyčių, susijusių su darbuotojais, tiekėjais ar pirkėjais – pasikeistų tik oficialus pavadinimas.

2020 metais „Latvijas balzams“ apyvarta sudarė 68,6 mln. eurų ir buvo 12,4 proc. mažesnė negu metais anksčiau. Audituotas grynasis pelnas taip pat sumažėjo – 7,2 proc. iki 9,3 mln. eurų.

„Latvijas Balzams“ priklauso alkoholinių gėrimų gamybos ir didmeninės prekybos grupei „Amber Beverage Group“, kurios būstinė įsikūrusi Liuksemburge ir kuri veikia per savo gamybos ir skirstymo bendroves Rusijoje, Meksikoje, Jungtinėje Karalystėje, Australijoje, Austrijoje ir Baltijos šalyse. „Amber Beverage Group“ priklauso milijardieriui Jurijui Šefleriui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas