Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Latvijas balzams“ savininkė ginčą dėl degtinės pavadinimų pralaimėjo dar 6 valstybėse

Rusijos valstybės įmonė „Sojuzplodoimport“ pranešė dar šešiose Europos valstybėse – Jungtinėje Karalystėje, Airijoje, Švedijoje, Čekijoje, Italijoje ir Kipre – per teismus išsikovojusi išskirtines teises į degtinės prekės ženklus „Stolichnaya“ ir „Moskovskaya“, kuriuos naudoja Latvijos stipriojo alkoholio gamintojo „Latvijas balzams“ savininkė SPI.
Degtinė
Degtinė / 123RF.com nuotr.
Temos: 1 Degtinė

Dėl tokios teismo Hagoje nutarties „Latvijas balzams“ nebegalės gaminamą „Stolichnaya“ ir „Moskovskaya“ pavadinimų degtinę eksportuoti ir į šias šešias valstybes.

2018-aisiais „Sojuzplodoimport“ išskirtines teises į šiuos prekės ženklus išsikovojo Austrijoje, praėjusių metų pradžioje – Beniliukso valstybėse (Nyderlanduose, Belgijoje ir Liuksemburge), o šioje mėnesio pradžioje „Stolichnaya“ prekės ženklą „Sojuzplodoimport“ perėmė Sakartvele.

„Sojuzplodoimport“ to paties siekia visose ES šalyse, Šveicarijoje, JAV, Australijoje, kur jos teisminiai ginčai su SPI jau tęsiasi nuo 2003-ųjų vasario.

Rusijos teismai dar 2001 metais grąžino teises į sovietinių laikų degtinės prekės ženklus įmonei „Sojuzplodoimport“, kuri ir buvo įkurta jiems valdyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas