Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos draudikės „Balta“ pirmojo ketvirčio pelnas viršijo 3 mln. eurų

„PZU“ ​​grupei priklausančios rizikos draudimo bendrovės „Balta“ pelnas pirmąjį 2019 metų ketvirtį siekė 3,039 mln. eurų ir buvo 2,1 karto didesnis nei per pirmuosius tris praėjusių metų mėnesius.Bendra pasirašytų draudimo įmokų vertė pirmąjį ketvirtį siekė 30,731 mln. eurų – šis rodiklis buvo 14,3 proc. didesnis nei prieš metus.
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Latvija

Tuo metu draudimo išmokų buvo išmokėta 3,1 proc. daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu prieš metus – 13,179 mln. eurų.

„Praėję metai draudimo rinkai buvo itin sėkmingi, o augimas ir plėtra tęsiasi ir šiais metais. Didelės įtakos turi bendras šalies ekonomikos augimas, nes jis didina apdraustų objektų skaičių“, – pareiškė „Balta“ valdybos pirmininkas Iainas Kennedy.

Taip pat I. Kennedy pridūrė: „Draudimo sektoriuje visada vyrauja stipri konkurencija, todėl rinkoje pirmaujanti „Balta“ nuolat plečia produktų pasiūlą ir gerina paslaugų kokybę, kad galėtų geriau apsaugoti klientus ir dar labiau palengvinti jų gyvenimą. Bendrovė ir toliau deda visas pastangas siekdama užtikrinti geriausias sąlygas savo klientams, įskaitant internetu teikiamų paslaugų gerinimą – ir produktų atžvilgiu, ir teikiant ieškinius dėl žalos atlyginimo“.

Šiais metais „Balta“ galėjo džiaugtis ir augančiu klientų skaičiumi – pirmąjį 2019 metų ketvirtį bendrovė aptarnavo 12 proc. daugiau klientų nei prieš metus.

Verslo klientų segmente populiariausi draudimo produktai buvo nekilnojamojo turto ir transporto draudimas.

Visgi gerokai sumažėjo bendrovių, draudžiančių verslo tęstinumo riziką, susijusią su įmonės negalėjimu kurį laiką tiekti prekių arba teikti paslaugų. Jei įmonės netenka pelno net ir trumpą laiką, jų galimybės vykdyti įsipareigojimus, pavyzdžiui, grąžinti paskolą, gali būti apsunkintos. Tokios situacijos turi ypač didelę reikšmę mažoms ir vidutinėms įmonėms.

„Augant ekonomikai, įmonės įsigyja daugiau ir brangesnės įrangos, didina prekių atsargas, auga darbo apimtys, o kartu su infliacija statybos srityje tai reiškia didėjančias draudimo įmokas. Įmonių vadovai turėtų suprasti, kokių jie privalo imtis priemonių, kad užkirstų kelią rizikai, įskaitant verslo veiklos apsaugą atitinkamomis draudimo sumomis. Visgi kasdien dirbdami su įmonėmis ir vertindami nekilnojamajam turtui kylančią riziką, matome, kad Latvijoje dažnai trūksta žinių apie priešgaisrinę saugą ir priemones, skirtas pašalinti galimą riziką. Tuo tarpu Europos praktikoje draudikų vaidmuo yra būti prevencijos standartų varomąja jėga – tikimės, kad ši verslininkų ir draudikų bendradarbiavimo tendencija palaipsniui įsivyraus ir Latvijos rinkoje“, – kalbėjo „Balta“ atstovas.

Tuo tarpu plečiantis bendrovės veiklai, padidėjo ir išmokėtų sutartų kompensacijų grynoji suma, kuri per pirmuosius tris 2019 metų mėnesius pasiekė beveik 14,5 mln. eurų.

Draudimo bendrovė „Balta“ Latvijoje turi 42 filialus, kuriuose dirba apie 6 tūkst. darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas