Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Latvijos Saeima pritarė įstatymui dėl paramos nuo karo Ukrainoje nukentėjusioms įmonėms

Latvijos parlamentas ketvirtadienį pritarė iš esmės įstatymo projektui dėl valstybės paramos nuo Rusijos invazijos į Ukrainą nukentėjusioms Latvijos įmonėms.
Ryga, Latvija
Ryga, Latvija / 123RF.com nuotr.

Valstybė teiks paramą per finansines priemones, kuriomis galės pasinaudoti nuo karo Ukrainoje nukentėjusios įmonės, kenčiančios dėl sumažėjusios paklausos ir apyvartos, nutrauktų sutarčių, sutrikusio tiekimo, pakilusių kainų ir kitų veiksnių.

Parama bus teikiama teikiant paskolas, garantijas arba investuojant į nuosavą kapitalą. Pagalba nebus teikiama įmonėms, kurioms buvo pritaikytos tarptautinės ar nacionalinės sankcijos. Paramos teikimo sąlygas ir tvarką nustatys vyriausybė. Paramos priemonės bus finansuojamos iš valstybės biudžeto.

Rusijos karinė agresija smarkiai paveikė metalo apdirbimo, mechaninės inžinerijos, gynybos pramonės, statybos, informacinių ir ryšių technologijų įmones. Be to, nukentėjo maisto perdirbimo pramonė, o Rusijos įsiveržimas į Ukrainą taip pat turėjo didelės įtakos energijos tiekimo saugumui ir energijos sąnaudoms, teigiama įstatymo projekto aiškinamajame rašte.

Jame pažymima, kad paramos priemonės yra būtinos siekiant skatinti ekonominės padėties gerėjimą ir bendrą šalies ekonomikos stabilumą, rinkų perorientavimo ir produktyvumo užtikrinimo tikslais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas