Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Latvijos „Signet Bank“ perima konkurentą „Expobank“

Latvijos komercinis bankas „Signet Bank“ pranešė perimantis visas mažiausio šalyje konkurento, Rusijos verslininkui Igoriui Kimui priklausančio „Expobank“, akcijas.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.
Temos: 1 Verslas

Pasak „Signet Bank“ pranešimo, sandorį tikimasi užbaigti šiais metais, sulaukus palankių jam Latvijos bankų priežiūros institucijos bei Europos Centrinio Banko sprendimų, o jungtinis bankas veiklą tęs „Signet Bank“ pavadinimu.

Sandorio vertė jo šalių susitarimu neviešinama.

„Signet Bank“ veiklą pradėjo 1992 metais „Latvijas Biznesa banka“ pavadinimu, kuris 2013-aisiais buvo pakeistas į „Bank M2M Europe“, o 2017 metais, kai jo akcininkėmis tapo Latvijos ir tarptautinių investuotojų grupė, įgijo dabartinį pavadinimą. 2021-ųjų pabaigoje jo turtas įvertintas 356,8 mln. eurų, o pelnas pernai siekė 2,942 mln. eurų.

Savo ruožtu „Expobank“ veiklą pradėjo 1991 metais „Tirdzniecibas banka“ pavadinimu, kurį vėliau keitė jį „Latvijas tirdzniecibas komercbanka“ ir „Latvijas tirdzniecibas banka“, o dabartinį prekės ženklą įgijo 2012-aisiais, kai buvo nupirktas I.Kimo, užsiimančio bankininkystės verslu taip pat Rusijoje, Čekijoje ir Serbijoje. Latvijos „Expobank“ vertė praėjusių metų pabaigoje siekė 86,1 mln. eurų, per praėjusius metus šis bankas patyrė 1,257 mln. eurų nuostolį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas