Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 10 08 /16:03

Lazdynų baseiną statanti „Irdaiva“ bankrutuoja, Vilniaus savivaldybė ramina

Viena iš Vilniaus Lazdynų baseiną statančių bendrovių – „Active Construction Management“ (buvusi „Irdaiva“) – kreipėsi į teismą prašydama iškelti bankroto bylą. Tačiau Vilniaus savivaldybė tikina, kad tai neturėtų turėti įtakos šio svarbaus sostinei objekto statyboms, kadangi sutartis pasirašyta ne su šia įmone, o su konsorciumu. Bankrutuojanti bendrovė šįmet yra pasirašiusi ir daugiau svarbių sutarčių su Lietuvos oro uostais, Ignalinos atomine elektrine.
Ekskursija po Lazdynų daugiafunkcio sveikatinimo centro statybų aikštelę
Lazdynų daugiafunkcio sveikatinimo centro statybų aikštelė šių metų birželį / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Kaip skelbia vz.lt, UAB „Active Construction Management“ (buvusi „Irdaiva“) vadovas Vitas Lopinys kreipėsi į teismą teigdamas, kad bendrovė nebegali vykdyti veiklos, kadangi susidūrė su finansiniais sunkumais ir nėra pajėgi vykdyti savo pagrindinės veiklos.

Prieš porą savaičių pakeitė pavadinimą

Vos prieš kelias savaites paskelbta, kad „Irdaiva“ keičia pavadinimą. Įmonė pranešimą apie pavadinimo keitimą pateikė Registrų centrui. Tuo metu bendrovės direktorius V.Lopinys BNS sakė, kad tai yra akcininko sprendimas, pavadinimas keičiasi, daugiau jis teigė nieko komentuoti negalintis.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./„Active Construction Management“ vadovas Vitas Lopinys
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./„Active Construction Management“ vadovas Vitas Lopinys

Registrų centro duomenimis, „Irdaivos“ akcijos priklauso Irmantui Kubiliui. „Irdaivos“ pardavimo pajamos pernai, palyginti su 2017-aisiais, sumenko 12,5 proc. iki 29,553 mln. eurų, grynasis pelnas smuko 2,5 karto iki 492 tūkst. eurų.

Statė Lazdynų baseiną

Pavadinimą pakeitusi „Irdaiva“ ne vienerius metus statė daug svarbių objektų sostinėje.

Šiuo metu vienas iš jų objektų buvo Lazdynų baseinas. Sovietmečiu statytas ir 2017-ųjų rugpjūtį nugriautas baseinas vis dar statomas. Vilniaus savivaldybė pasirašė sutartį su bendrovės „Irdaiva“ vadovaujamu konsorciumu, kuriame taip pat dalyvauja „Axis Power“, „MG Baltic“ valdoma „Mitnija“, „HSC Baltic“ ir „Montuotojas“. Sutarties vertė – 21,8 mln. eurų.

Anot Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus Povilo Poderskio, kreipimasis dėl bankroto neturėtų turėti įtakos Lazdynų baseino statyboms.

„Savivaldybė kaip užsakovas dirba su jungtinės veiklos partneriais – „Active Construction Management“, „Axis Power“, „MG Baltic“ valdoma „Mitnija“, „HSC Baltic“ ir „Montuotojas“, kurie neša solidarią atsakomybę. Tikimės tolesnio sutarties įsipareigojimų vykdymo“, – teigė jis.

Laimėjo ir daugiau projektų

Bendrovė, kaip rodo oficialūs duomenys, šiais metais taip pat yra laimėjusi Lietuvos oro uostų skelbtą konkursą už 1,49 mln. eurų. Bendrovė žadėjo atlikti įvairius statybos rangos darbus Vilniaus oro uoste.

Dar pora konkursų laimėta Ignalinos atominėje elektrinėje, o su Šilutės rajono savivaldybe liepos 23 dieną buvo pasirašiusi sutartį dėl kultūros namų rekonstravimo darbų. Projekto vertė – 4,8 mln. eurų.

Ši bendrovė buvo laimėjusi konkursą ir statyti vaikų darželį Vilniuje, Bajorų kelyje, tačiau ši sutartis buvo nutraukta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas