Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 09 /12:31

Pokyčiai leidybos rinkoje: parduota „Alma Littera“ leidykla ir „Pegaso“ knygynai

Privataus ir rizikos kapitalo fondų valdytoja „BaltCap“ įsigijo leidyklą „Alma Littera“, patvirtino „Alma Littera“ grupės įkūrėjas ir akcininkas Arvydas Andrijauskas. Kartu parduodamas ir knygynų tinklas „Pegasas“ bei logistikos bendrovė „ALG Logistika“. Nurodoma, kad įmonių darbuotojai ryškių pokyčių nepajus, o strateginiai planai išliks tie patys.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

„Taip, tai tiesa, sutartis yra pasirašyta. Mes parduodame leidyklą „Alma Littera“, knygynų tinklą „Pegasas“ ir „ALG Logistika“, – 15min sakė A.Andrijauskas.

Vėliau išplatintame pranešime A.Andrijauskas teigė, kad leidykla „Alma littera“ buvo pirmoji įmonė, aplink kurią jis kūrė ir augino kitus verslus: išplėtė knygynų tinklą, išvystė logistikos įmonę.

Arvydas Andrijauskas
Arvydas Andrijauskas

Anot jo, tarptautinių fondų valdytojo dėmesys rodo, kad holdingo struktūroje pavyko sukurti tvarius, vertę generuojančius, investuotojams patrauklius verslus.

„Investuojame į įmonių grupę su didele patirtimi ir stipriais prekės ženklais Lietuvos knygų leidybos, prekybos ir platinimo rinkose. Tikime, kad kaip rinkos lyderiai, šios įmonės yra pasirengusios augti ir toliau. Matome didelį skaitmeninio platinimo potencialą ir galimybes, kurias atveria nauji knygų formatai“, ‒ teigia „BaltCap“ partneris Oliveris Kullmanas.

Sandorio vertė neskelbiama

Neskelbiamos vertės sandoris turėtų būti baigtas gavus Konkurencijos tarybos leidimą, kurį tikimasi gauti per 1-2 mėnesius. Planuojama, jog visų įmonių veiklos sritys bei strateginiai planai išlieka tie patys.

Nurodoma, kad įmonių darbuotojai ryškių pokyčių nepajus, nesikeis ir dabartinė leidyklos, knygynų tinklo ir logistikos bendrovės vadovų komanda.

„Alma littera“, „Pegasas“ ir „ALG logistika“ įsigyjantis „BaltCap“ yra didžiausias privataus ir rizikos kapitalo fondų valdytojas Baltijos šalyse, investavęs į daugiau nei 100 įmonių Europoje bei pritraukęs virš 700 mln. eurų kapitalo.

Metų pradžioje pardavė leidyklą „Šviesa“

Šių metų pradžioje „Alma littera“ pardavė vadovėlių ir mokomosios literatūros leidyklą „Šviesa“, kuri grupei priklausė nuo 2002 m. Naujuoju leidyklos savininku po sandorio tapo investicijų bendrovė „Žabolis ir partneriai”.

Tuo metu A.Andrijauskas teigė, kad po įsigijimo „Šviesos“ strateginės kryptys nesikeis ‒ ji ir toliau kurs pažangų edukacinį turinį šalies mokytojams ir mokiniams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas