Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lenkijoje parduodama pirmoji Rusijos kapitalo įmonė

Pirmosios Rusijos kapitalo bendrovės „Novatek Green Energy“ turto pardavimo procesas pradėtas balandžio 3-ąją ir turėtų būti baigtas spalio mėnesį. Šios patirties pagrindu bus kuriamas mechanizmas ir kitų į sankcijų sąrašą patekusių įmonių atžvilgiu, skelbia Lenkijos radijas.
Rusijos rubliai
Rusijos rubliai / 123RF.com nuotr.

„Novatek Green Energy“, veikianti Lenkijoje ir tiekianti dujas keliuose šalies regionuose, yra Rusijos dujų bendrovės „Novatek“ 100 proc. antrinė įmonė. Nuo praėjusių metų balandžio „Novatek Green Energy“ įtraukta į Lenkijos nacionalinį sankcijų sąrašą.

Pagal Lenkijos įstatymą dėl specialiųjų priemonių dėl agresijos prieš Ukrainą rėmimo ir nacionalinio saugumo užtikrinimo „Novatek Green Energy“ valdymą pernai spalį perėmė valstybės paskirtas administratorius.

„Lenkijos valdžios institucijos parengė procedūrą, kad įmonės turtas nebūtų grąžintas Rusijos kontrolei“, – skelbia „Dziennik Gazeta Prawna“.

Leidinio duomenimis, pati „Novatek Green Energy“ pardavimo sandorio procedūra bus klasikinė, tai yra sudarant vadinamuosius ilgąjį ir trumpąjį konkurso dalyvių sąrašus bei reikiamai juos patikrinant.

„Novatek Green Energy“ turto pardavimo procesas turėtų būti užbaigtas šių metų spalį, o juo vadovaujantis ketinama sukurti mechanizmą ir kitoms į sankcijų sąrašą įtrauktoms bendrovėms parduoti. Kita vertus, apie detales kalbėti per anksti“, – leidiniui sakė Lenkijos plėtros ir technologijų ministras Valdemaras Buda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas