„Lidl Lietuva“ kokybės užtikrinimo departamento atstovo Karolis Lebednikas pasakoja, kad kartu su „Eurofins“ sukurtas kokybės ženklas yra „Lidl“ iniciatyva, kuria siekiama parodyti prekybos tinklo klientams, kad už mažą produktų kainą galima gauti nepriekaištingos kokybės šviežios paukštienos, jautienos, kiaulienos ir žuvies.
„Šviežios mėsos produktus kasdien vartoja daugybė Lietuvos gyventojų, todėl papildomi veiksmai, norint garantuoti aukščiausią įmanomą kokybę ir mažiausią kainą, paliečia didžiąją dalį mūsų klientų. Su „Eurofins“ laboratorija bendradarbiavimą pradėjo dar prieš atidarymą, o nuo 2018 m. pradėjome ženklinimo projektą. Būtent todėl ant mūsų parduotuvėse esančių šviežios mėsos pakuočių randamas „Eurofins“ ženklas rodo, kad savanoriškai plečiame savo kokybės užtikrinimo grandinės mastą“, – sako K. Lebednikas.
Aukšta kokybė – ne be papildomų pastangų
„Lidl“ kokybės užtikrinimo sistema nuosekliai veikia ir kitais būdais – prekybos tinklas griežtai rūpinasi maisto produktų kokybe, pradedant derybomis su tiekėjais apie galimą bendradarbiavimą bei jų gaminių įtraukimą į asortimentą, ir baigiant kasdiene prekyba. „Lidl“ ne tik nuosekliai reikalauja, kad tinklo partneriai reguliariai tirtų savo produkciją, bet ir pats inicijuoja procesų patikras tiekėjų gamybos vietose.
„Kiekvienam „Lidl“ asortimento produktui yra sudaromi individualūs kontrolės ir tyrimų planai, tačiau „Eurofins“ žymėjimas užtikrina, kad atitinkame ne tik ES maisto produktų saugos teisės aktuose numatytus reikalavimus, bet ir papildomus. Matydami šį ženklą, vartotojai gali būti įsitikinę, kad praduktų kokybei ir saugai yra skiriamas ypatingas dėmesys“, – teigia „Lidl Lietuva“ kokybės užtikrinimo departamento atstovas.
„Eurofins“ spaudas patvirtina, kad juo pažymėti produktai yra reguliariai tiriami dėl bakterijų, pesticidų ir veterinarinių vaistų likučių, sunkiųjų metalų bei kitų aplinkos taršos veiksnių, pridėto vandens ir kitų maisto saugos bei kokybės kriterijų.
Mėsos skonį lemia ir įpakavimas
Dar vienas esminis prekybos tinklo „Lidl“ sprendimas, lemiantis aukštą šviežios mėsos ir žuvies kokybę – šių produktų įpakavimas kontroliuojamos atmosferos pakuotėse. Tokie gaminiai yra apsaugoti nuo pažeidimų, prisilietimų bei sąlyčio su oru ir bakterijomis ne tik transportavimo, bet ir laikymo prekybos vietoje metu.
„Vakuuminėse pakuotėse oras yra išsiurbiamas, o atmosferinėse pakuotėse mums įprastas oras yra pakeičiamas natūralių dujų mišiniu. Jo proporcijas galima keisti priklausomai nuo gaminio – mėsos ar žuvies – taip užtikrinant tinkamiausią prekės aplinką. Šiuo būdu produkto gedimą lemiantiems mikroorganizmams sudaromos netinkamos sąlygos daugintis, tad jis ilgiau išlieka šviežias ir kokybiškas, išsaugoma šviežesnė mėsos struktūra, kas lemia ir geresnį skonį“, – pakuočių privalumus vardija K. Lebednikas.