Beveik 5 ha užimančioje gamyklos teritorijoje buvo atnaujinta visa infrastruktūra, pastatyti nauji statiniai su moderniausia maisto gamybos įranga bei įrengti net trys atskiri gamybos cechai, skirti skirtingų žuvies gaminių gamybai, kurie jau šiandien eksportuojami į 15 šalių. Anot įmonės įkūrėjo ir akcininko Sigito Ambrazevičiaus, į moderniausią žuvies produktų gamyklą Rytų Europoje buvo investuota beveik aštuoniasdešimt milijonų eurų, o ateityje bus sukurta beveik 800 darbo vietų.
„Šiandien tampame liudininkas to, ką galima nuveikti per trejus metus, tvirtai tikint verslo idėja, nuoširdžiai dirbant ir mylint maisto kūrimą. Būtent iš čia, Liepojos uosto, mūsų gaminiai jau yra eksportuojami ne tik į kaimynines šalis, bet ir į nuo Lietuvos smarkiai nutolusius kraštus“, – sako S.Ambrazevičius.
Nuo 2021 m. investuota jau beveik 80 mln. eurų
„Port Lite“ gamybos teritorija buvo rekonstruota ir atnaujinta keliais plėtros etapais nuo 2021 m. Kaip teigia S.Ambrazevičius, iš viso bendros investicijos siekia arti 80 mln. eurų.
„2021 m. įsigijus istorinius žuvies perdirbimo ir produktų gamybos pastatus su juose buvusiais įrengimais iš (LTKB) Banko administratoriaus, visų pirma ėmėme naujinti esamą įrangą ir pastatus, kad galėtume nieko nelaukę imtis žuvies gaminių produkcijos – krevečių ir surimio krabų lazdelių gamybos. Tad dar tais pačiais 2021 m., „Port Lite“ produkcija atsidūrė Lietuvos prekybos centrų lentynose. Atitinkamai po to sekė dar keli plėtros etapai 2022 m., 2023 m. ir 2024 m., kuriais rekonstravome visus esamus statinius, statėme naujus pastatus, įsigijome naujausią įrangą, padidinome gamybos mastus, pramoninę galią ir išvystėme visus tris gamybos cechus, į tai investavę maždaug 80 mln. eurų“, – pasakoja įmonės įkūrėjas.
Veikia 3 pagrindiniai cechai su pažangiausia įranga
Per tris metus trukusias investicijas, įmonė Latvijoje buvusioje gamyklos teritorijoje įkūrė netgi tris atskirus gamybos cechus, aprūpintus moderniausia maisto gamybos įranga. Juose, kaip teigia S.Ambrazevičius, yra gaminami skirtingi žuvies gaminiai – nuo surimi, tokių, kaip krabo skonio lazdelės, krevetės, iki – lašišos gaminių.
„Optimizuodami gamyklos veiklą, siekėme, kad kiekvienas mūsų gaminamas produktas būtų kokybiškas, praturtintas maistinėmis medžiagomis ir natūraliai išraiškingo skonio. Tai lėmė, kad mūsų žuvies gaminių gamybos studiją sudaro trys atskiri ir unikalūs cechai: krabų lazdelių, krevečių bei lašišos. Visa tai užtikrina sparčią produktų gamybą ir aukštus kokybės standartus, kuriuos palaikyti padeda gamykloje naudojama pažangiausia „Marel“, „Reich“, „Multivac“ gamintojų įranga. Ją pasitelkiant per metus galime perdirbti 25 tūkstančius tonų vien lašišos žaliavų“, – teigia S.Ambrazevičius.
S.Ambrazevičius priduria, kad tokia greita „Port Lite“ plėtra sparčiai augina darbuotojų gretas, kurios ir toliau didės gana ženkliai: „Šiandien pas mus dirba jau apie 200 darbuotojų, atsakingų už įvairias sritis. Vis tik žvelgdami į netolimą ateitį galime sakyti, jog šios gretos išaugs iki beveik 800.“
Privalumas – ilgametė patirtis
„Port Lite“ įkūrėjas ir akcininkas S.Ambrazevičius Lietuvoje valdo ne vieną verslą, susijusį su žuvies produktų gamyba, prekyba, gabenimu. Verslininkui priklauso žuvies gaminių įmonė Šilutėje „Dauparų žuvis“, Klaipėdoje logistikos bei šaldytos žuvies prekybos bendrovė „Benko“ bei dalis bendrovės „Kaminatrans“.