Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2023 11 12

Lietuvių kurtas išmanusis prietaisas rodo pieno riebumą – ir šįsyk tai geras ženklas

Lietuvių sukurtas pieno matuoklis gali pamatuoti ne tik karvės, bet ir kupranugario, ožkos ar kitų žinduolių pieno sudėtį. Taip pat beveik akimirksniu nustatyti, kuris iš bandos gyvūnų yra pats pelningiausias. Apie neseniai pristatytą „Brolis Sensor Technology“ sukurtą prietaisą – antrajame naujo 15min ciklo „Nustebsite: tai sukurta Lietuvoje“ straipsnyje.
Koliažas
Koliažas / 123rf.com, bendrovės nuotr. 15min koliažas

Lietuvos aukštųjų technologijų inžinerijos sektorius sparčiai auga ir vis labiau transformuojasi aukštesnės pridėtinės vertės link.

Kone kiekvienas esame girdėjęs apie stiprų lazerių sektorių, eksportuojantį į daugelį pasaulio šalių. Taip pat prisimintume garsius biotechnologijų bendrovių vardus ar lietuviškus, visame pasaulyje žinomus informacinių technologijų (IT) prekės ženklus. Vis dėlto technologinės inovacijos gali gimti įvairiausiuose sektoriuose.

15min pradeda naują straipsnių ciklą „Nustebsite: tai sukurta Lietuvoje“, kurio metu aprašysime Lietuvos mokslininkų ir verslo kuriamas neįprastas inovacijas.

Straipsnių ciklą tęsiame su bendrovės „Brolis Sensor Technology“ sukurtu integruotu pieno analizatoriumi, kuris sujungia naujausias technologijas su viena seniausių žmonijos ekonominių sričių – žemės ūkiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius