Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvių startuoliui „Brite“ – Jungtinės Karalystės fondo „TwinklHive“ investicija

Jungtinės Karalystės investicinis fondas „TwinklHive“ suteikė 250 tūkst. eurų investiciją lietuvių įkurtam startuoliui „Brite“, gaminančiam nootropinius, produktyvumui didinti skirtus gėrimus. Lėšos bus naudojamos bendrovės plėtrai Lietuvoje ir Jungtinėje Karalystėje, pardavimų ir rinkodaros strategijos, elektroninės prekybos platformos plėtojimui, rašoma pranešime spaudai.
Brite įkūrėjai Andrius Ratkevičius ir Simas Jarašūnas
Brite įkūrėjai Andrius Ratkevičius ir Simas Jarašūnas / Asmeninio archyvo nuotr.

„Brite“ yra viena pirmųjų bendrovių pasaulyje, kuriančių nootropinius, koncentraciją ir produktyvumą didinančius gėrimus, kurie gaminami iš ekologiškos matcha arbatos, guayusa medžio lapelių ir guaranos sėklų. Šie natūralūs ingredientai sukuria aktyvių medžiagų kofeino ir L-teanino sinergiją. Pasak bendrovės įkūrėjų, kai kofeino poveikis yra suderinamas su atpalaiduojančiu L-teanino poveikiu, pasiekiamas tam tikras smegenų efektyvumo balansas ir žmonės gali geriau susitelkti į savo atliekamus darbus.

Bendrovės „Brite“ produkcijos šiuo metu įsigyti galima 300 prekybos vietų: Lietuvos „Circle K“ tinklo degalinėse, prekybos centruose Jungtinėje Karalystėje, Olandijoje, Belgijoje ir Ispanijoje.

„Idėja sukurti „Brite“ man kilo tuomet, kai dirbau naftos industrijoje Škotijoje. Tai buvo didelio susikaupimo, ilgų darbo valandų reikalaujantis darbas, tad pertraukų metu su kolegomis išgerdavome ne vieną puodelį kavos. Tačiau didelis kofeino kiekis žmogaus organizmą dažnai veikia atvirkščiai, nei norėtųsi – energijos pliūpsniai būna staigūs, o po jų tampa labai sunku susikoncentruoti protiniam darbui. Kadangi esu chemikas, pats pradėjau eksperimentuoti ir ieškoti tokios gėrimo sudėties, kuri padėtų išlaikyti pastovų produktyvumo ir koncentracijos lygį, taip atradau kombinaciją, kuri virto „Brite“, – sako Andrius Ratkevičius, „Brite“ įkūrėjas.

„Susipažinus su Andriumi mane įkvėpė jo vizija. Bendrovė kuria naują gėrimų kategoriją, kuri jau yra patraukli didiesiems rinkos žaidėjams – „Brite“ sugebėjo užmegzti partnerystę su gerai Jungtinėje Karalystėje žinomais prekybos tinklais, tokiais kaip „Sainsbury‘s“, „WHSmith“ ir „Planet Organic“, – sako Jonathanas Seatonas, „TwinklHive“ įkūrėjas.

Pagrindinė „Brite“ buveinė yra Londone, Jungtinėje Karalystėje, o gėrimai gaminami Lietuvoje. Bendrovę įkūrė du lietuviai – chemikas Andrius Ratkevičius ir profesionalus plaukikas Simas Jarašūnas.

„Idėja sukurti „Brite“ gimė Škotijoje, tuomet vykome į Vokietiją, kur pasitelkę ekspertų pagalbą tobulinome gėrimo receptūrą. Šiuo metu pagrindinė mūsų rinka yra Jungtinė Karalystė, tačiau su „TwinklHive“ pagalba tikimės išplėsti prekybos vietų skaičių ir Lietuvoje, ir kitose šalyse. Planuojame, kad iki 2022 metų vidurio gėrimais prekiausime jau 1000 prekybos vietų Europoje“, – sako A.Ratkevičius.

„Brite“ buvo įkurta 2018 metais, o pirmąją 185 tūkst. eurų investiciją bendrovės veiklai skyrė privatūs asmenys – lietuvė Italijoje žaidžianti tinklininkė Indrė Sorokaitė ir du verslininkai iš Ispanijos, Armandas Perezas ir Juanas Barrosas.

„TwinklHive“ investicinį fondą, skirtą padėti startuoliams vystyti savo produktus ir plėstis, prieš dvejus metus įkūrė Jonathanas Seatonas, bendrovės „Twinkl Ltd“ vadovas ir įkūrėjas. Šefilde (Jungtinė Karalystė) įsikūręs „TwinklHive“ fondas investuoja į technologijų, finansų ir el. prekybos sektorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas