Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Lietuvos geležinkeliai“ aukcione parduoda patalpas su „rūsiu-slėptuve“

Valstybės įmonėms parduodant nereikalingą turtą, aukcionuose atsiranda ir įdomesnių egzempliorių. Štai vasario 13 d. bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“ (LTG) rengiasi aukcione pardavinėti sostinės Mindaugo g.15 esančias patalpas kartu su rūsiu-slėptuve.
„Lietuvos geležinkeliai“ logotipas
„Lietuvos geležinkeliai“ logotipas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Bendrovės atstovai 15min teigė, kad objektą taip įvardijo pagal oficialų jo aprašą. Aukcione parduodamas objektas yra Vilniaus centre, Mindaugo g. 15. Parduodamą kompleksą sudaro du objektai su unikaliais numeriais, tačiau aukcione jie parduodami kartu.

„Registrų centro Nekilnojamojo turto registre rūsys įvardintas kaip rūsys–slėptuvė, dėl šios priežasties tokia pati sąvoka sistemų pritaikyta ir skelbiant aukcioną. Tai istoriškai likęs objekto įrašas, nors šis objektas nėra įtrauktas į savivaldybės numatytų kolektyvinės apsaugos statinių sąrašą, tai pat šio objekto LTG nėra įtraukusi tarp savo valdomų statinių, skirtų kolektyvinei apsaugai“, – informavo „Lietuvos geležinkelių“ komunikacijos partnerė Novilė Agnė Valančė.

Rūsio-slėptuvės plotas – 79,58 kv. m.

Lietuvos geležinkeliai/Parduodamas objektas
Lietuvos geležinkeliai/Parduodamas objektas

Tiesa, pagrindinis aukciono objektas yra 347,37 kv. m ploto patalpos.

Lietuvos geležinkeliai/Parduodamas objektas
Lietuvos geležinkeliai/Parduodamas objektas

Jos iki 2010 m. buvo naudojamos muziejaus veiklai, vėliau – „Lietuvos geležinkelių“ administracijos veiklai.

Lietuvos geležinkeliai/Parduodamas objektas
Lietuvos geležinkeliai/Parduodamas objektas

Pradine objekto aukciono kaina nurodoma 577 125 eurai.

VRM: su egzistuojančia priedanga patalpos nesusijusios

Viešai skelbiamame kolektyvinės apsaugos statinių, priedangos ir rūsių sąraše panašiu adresu – Mindaugo g. 15A – yra įrašytas objektas lopšelyje darželyje „Pagrandukas“.

Tačiau „Lietuvos geležinkelių“ parduodamos patalpos yra nesusijusios su turimu kolektyvinės apsaugos statiniu ir priedanga Mindaugo g. 15 A, ministeriją informavo Vilniaus miesto savivaldybės Civilinės saugos skyriaus vedėjas Modestas Rudys.

Be to, nepaisant oficialaus pavadinimo, LTG parduodamas „rūsys- slėptuvė“ nėra skirtas kolektyvinei apsaugai, 15min patvirtino ir Vidaus reikalų ministerija.

„Papildomai informuojame, kad slėptuvės yra numatytos tik valstybės institucijoms, kurios karo metu galėtų vykdyti ir tęsti valstybei gyvybiškai svarbias funkcijas. Priedangos skirtos gyventojams rasti laikiną saugią vietą oro pavojaus atveju, o kolektyvinės apsaugos statiniai yra skirti laikinam žmonių prieglobsčiui saugantis nuo žalingo aplinkos poveikio bei evakuotų gyventojų apsaugai ekstremaliųjų situacijų ar karo metu“, – rašoma ministerijos 15min atsiųstame atsakyme.

Identifikuotų ir pažymėtų priedangų bei kolektyvinės apsaugos statinių žemėlapį Lietuvoje galima rasti ekstremaliosioms situacijoms pasiruošti skirtoje svetainėje www.lt72.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas