Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Lietuvos geležinkeliai“ ir „Orlen Lietuva“ pratęsė partnerystę

Didžiausios geležinkelių įmonių grupės Baltijos šalyse „Lietuvos geležinkeliai“ krovinių vežimo bendrovė „LG Cargo“ ir Lenkijos naftos koncerno „PKN Orlen“ bendrovė „Orlen Lietuva“ pratęsė bendradarbiavimą, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Orlen Lietuva“
„Orlen Lietuva“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tai numatančią sutartį lapkričio 18 dieną pasirašė „LG Cargo“ generalinis direktorius Egidijus Lazauskas ir „Orlen Lietuvos“ valdybos pirmininkas bei generalinis direktorius Michal Rudnicki. Naujas susitarimas leis išlaikyti reikšmingus geležinkeliu pervežamų krovinių kiekius bei plėsti krovinių gabenimą į Lenkiją.

„Orlen Lietuva“ yra vienas svarbiausių „Lietuvos geležinkelių“ klientų ir mes labai vertiname strateginę partnerystę su „Orlen“. Šios dienos susitarimas yra dviejų komandų bendro darbo rezultatas, kuris sukurs didelę vertę“, – sakė „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.

„Siekiame užtikrinti patikimas ir konkurencingas krovinių vežimo paslaugas. Džiaugiamės, jog mūsų bendradarbiavimas išsiplėtė ir mes pradėjome gabenti „Orlen Lietuvos“ naftos produktus Lenkijos kryptimi. Tikimės, kad naujas susitarimas užtikrins tolesnę krovinių pervežimo paslaugų plėtrą“, – teigė „LG Cargo“ generalinis direktorius Egidijus Lazauskas.

„Bendrovės „Orlen Lietuva“ vertės kūrimas – mūsų strateginis tikslas. Siekiant užtikrinti aukščiausią produkcijos kokybę bei išlaikyti konkurencingumą, planuojamos didelės investicijos į Mažeikių rajone įsikūrusios naftos perdirbimo produktų gamyklos modernizavimą. Šiame kontekste tarp bendrovių „Orlen Lietuva“ ir „Lietuvos geležinkeliai“ pasirašyta tolesnio bendradarbiavimo sutartis yra labai reikšminga, liudijanti apie vis geresnius santykius ir naudą abiejų šalių verslui. Todėl man šis susitarimas buvo ypatingai svarbus“, – pabrėžė Daniel Obajtek, PKN Orlen valdybos pirmininkas.

Mažeikių rajone naftos perdirbimo produktų gamyklą valdanti „Orlen Lietuva“ yra vienas iš didžiausių „Lietuvos geležinkelių“ klientų. Per metus bendrovė perveža apie 9 mln. tonų „Orlen Lietuvos“ krovinių, o Lenkijos kryptimi šiemet pervežta apie kelis šimtus tūkstančių tonų produkcijos.

„Orlen Lietuva“ – vienintelė naftos perdirbimo įmonė Baltijos šalyse, garantuojanti regiono energetinį saugumą. Bendrovė neseniai tapo integruotos PKN Orlen naftos-chemijos grandinės dalimi bei išlieka labai svarbia PKN Grupės dalimi, užtikrinančia naftos produktų tiekimą į Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Lenkijos rinkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas