Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos geležinkeliai“ kitąmet žada investuoti 200 mln. eurų

Valstybės valdomi „Lietuvos geležinkeliai“ šiemet į šalies geležinkelių modernizavimą planuoja investuoti daugiau kaip 100 mln. eurų, o 2019-aisiais – beveik 200 mln. eurų. Investicijos padidins saugumą ir traukinių greitį, sutrumpins kelionių laiką, geležinkeliais bus galima pervežti daugiau krovinių bei keleivinių.
Lietuvos geležinkeliai
Lietuvos geležinkeliai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Kai kurie anksčiau suplanuoti pirkimai buvo dar kartą patikrinti ir paskelbti vėliau. O kai kurie investicijų planai buvo pakeisti pigesnėmis alternatyvomis“, – pranešime sakė „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.

Pavyzdžiui, pernai nutrauktas „Rail Baltica“ atšakos Kaunas-Palemonas konkursas. Iš naujo paskelbus konkursą ir užtikrinus konkurenciją, pavyko sutaupyti apie 4 mln. eurų.

Visa šiais metais „Lietuvos geležinkelių“ konkursų, susijusių su infrastruktūra, vertė viršija pusę milijardo eurų, o iki 2030 metų planuojamos investicijos turėtų siekti apie 5,5 mlrd. eurų.

„Didelę šių investicijų dalį sudarys „Rail Baltica“ tiesimas. Tačiau šis projektas – ne vienintelis mūsų planuose. Jau yra įsibėgėjęs elektrifikavimo pirkimas, kurio vertė – daugiau nei pustrečio šimto milijonų eurų“, – sakė M.Bartuška.

„Lietuvos geležinkeliai“ liepos pradžioje pristatė įmonės veiklos strategiją iki 2030 metų. Joje keliamas tikslas pervežtų keleivių skaičių padidinti dukart iki 8 mln., pervežtų krovinių kiekį išauginti 30 proc. iki 70 mln. tonų, o pajamas padidinti 60 proc. iki 725 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas