Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos gyventojai „McDonald's“ valgo vis daugiau – pernai juose išleisti rekordiniai 65 mln. eurų

Pirmaujantis restoranų tinklas „McDonald's“ pernai Lietuvoje aptarnavo 13,7 mln. klientų, t. y. beveik 11 proc. daugiau nei 2022-aisiais metais. Vilniaus Gedimino pr. esančiame „McDonald's“ restorane pernai pasiektas rekordas – per vieną dieną aptarnauta daugiau kaip 7000 klientų, rašoma bendrovės pranešime spaudai.
„McDonald's“
„McDonald's“ / 123rf.com nuotr.

UAB „Premier Restaurants“, „McDonald's“ valdytojos Lietuvoje, konsoliduotos pajamos 2023 m. gruodžio pabaigoje sudarė 64,9 mln. eurų, t. y. 18,5 proc. daugiau nei 2022 m. Įmonės EBITDA siekė 12 mln. eurų, grynasis pelnas – beveik 9,2 mln. eurų.

Per 2023 finansinius metus bendrovė įvykdė savo mokestinius įsipareigojimus – į valstybės biudžetą sumokėjo 7,5 mln. eurų, kaip to reikalauja įstatymai.

2023 m. „McDonald's“ Lietuvoje iš viso investavo daugiau nei 1,55 mln. eurų. 600 tūkst. eurų skirta šalia Vilniaus geležinkelio stoties veikiančio paties pirmojo „McDonald‘s“ restorano Lietuvoje rekonstrukcijai, kurios metu buvo atnaujinta lankytojų erdvė, pakeista dalis virtuvės įrangos ir įdiegti nauji skaitmeniniai sprendimai. Tokie klientų patirtis gerinantys sprendimai kaip mobilusis užsakymas ir mokėjimas telefonu buvo diegiami ir kituose tinklo restoranuose Lietuvoje.

„McDonald's“ plėtra Lietuvoje neatsiejama nuo paramos žmonėms ir indėlio į bendruomenes. Praėjusiais metais bendrovė skyrė 20 tūkst. eurų paramą „Vilniaus parkams“, už kuriuos Vingio parke buvo įrengta 40 atliekų rūšiavimui skirtų šiukšliadėžių. Be to, „McDonald's Baltics“ yra įdiegusi specialią energijos valdymo sistemą ir gavusi ISO 50001 sertifikatą, kuris užtikrina, kad restoranuose šiluma, elektra ir dujos būtų naudojamos efektyviai ir ekonomiškai.

Taip pat jau 20-ą kartą buvo surengta akcija „McHappy Day“ – jos metu bendrovė kartu su savo restoranų lankytojais skyrė 27 tūkst. eurų „Mamų unijos“ reabilitacijos centro plėtrai. Ši parama ir metų pradžioje baigtas statyti naujas reabilitacijos centras leidžia specialistams teikti visapusiškesnę pagalbą su onkologinėmis ligomis kovojantiems vaikams.

„McDonald's“ Lietuvoje suteikia darbo vietas beveik 1300 žmonių. Vykdydamas įsipareigojimus puoselėti įvairialypę ir įtraukiančią darbo vietą, „McDonald‘s“ tinklas užmezgė glaudžią partnerystę su socialine įdarbinimo agentūra SOPA, o už žmonėms su negalia suteiktas darbo galimybes buvo įvertintas „Kaunas visiems“ apdovanojimu, nurodoma pranešime žiniasklaidai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas