Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 11

Lietuvos įmonių personalo vadovai atskleidžia: kas juos labiausiai erzina per darbo pokalbius

Kas personalo vadovus labiausiai erzina per darbo pokalbį? Kiek procentų didesnės algos keisdami darbus prašo lietuviai? Kaip padaryti geriausią įspūdį per darbo pokalbį? Penkių Lietuvos įmonių personalo vadovai atskleidė, koks kandidato elgesys uždega raudonas lemputes, o koks garantuoja darbo vietą.
Lietuvos įmonių personalo vadovai atskleidžia: kas juos labiausiai erzina per darbo pokalbius
Lietuvos įmonių personalo vadovai atskleidžia: kas juos labiausiai erzina per darbo pokalbius / Vida Press, ACME grupė, BNS, „Omnisend“ ir „Bitė“ nuotr.

Patarimų, kaip gerai pasirodyti per darbo pokalbį – pilnas internetas. Tačiau, nepaisant tos gausybės informacijos, dalis kandidatų jau per pirmąsias darbo pokalbio minutes užveria sau visas duris į trokštamą įmonę.

15min penkių Lietuvos įmonių, dirbančių skirtinguose sektoriuose, personalo vadovų paklausė, kaip reikėtų ir kaip nereikėtų elgtis kandidatuojat į sudominusią darbo vietą.

Koks kandidato elgesys labiausiai erzina?

Dauguma kalbintų personalo vadovų, paklaustų, koks kandidato elgesys labiausiai juos erzina, buvo vieningi. Vėlavimas arba neatvykimas iš anksto neįspėjus – būtent tokį įsidarbinti norinčio žmogaus elgesį jie vadino nepriimtinu.

„Pastaruoju metu tai pasitaiko ne taip jau retai", – pripažįsta SBA grupės organizacinio vystymo direktorė Jelena Grišina.

SBA nuotr./Jelena Grišina
SBA nuotr./Jelena Grišina

Pasak jos, taip pat sudėtinga įvertinti kandidato atitikimą vaidmeniui, kai jis neįvardina motyvacijos, kodėl norėtų keisti darbą, nepateikia konkrečių atsakomybių pavyzdžių iš anksčiau užimtų pozicijų.

„Bitė Lietuva“ žmonių ambasados vadovė Eglė Staniulionė priduria, kad būna ir tokių situacijų, kai kandidatas net nežino, apie kokią poziciją atėjo kalbėtis, ar nuotolinio pokalbio metu užsirūko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas