Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Lietuvos ryto“ televizijai skirtas įspėjimas

Trečiadienį Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) nusprendė skirti įspėjimą UAB „Lietuvos ryto“ televizija už Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo pažeidimus.
Televizorius
Televizorius / 123rf.com nuotr.

2018 m. rugpjūčio 21 d. minėta bendrovė savo televizijos programoje „Lietuvos rytas.tv“ transliavo žinių laidą „Reporteris“, kurios siužete apie Lietuvos žvėrelių ūkiuose auginamus gyvūnus (audines) nenaudojant jokių techninių priemonių vaizdui sulieti buvo rodomi kraujuojantys, išvirtusiais viduriais, nugraužtomis galūnėmis, vieni kitus ėdantys gyvūnai.

Vertinant transliuotą siužetą kaip visumą ir atsižvelgiant į siužeto metu paskleistos viešosios informacijos turinį ir poveikį, LRTK padarė išvadą, kad paskelbta informacija priskirtina neigiamą poveikį nepilnamečių vystymuisi darančios informacijos kategorijai. Todėl, LRTK nuomone, prieš rodant filmuotą medžiagą, kuri buvo transliuojama nuo 16.00 val., t.y. nepilnamečiams prieinamu laiku, žiūrovai privalėjo būti įspėti, kad vaizdai reportaže gali šokiruoti ir daryti neigiamą poveikį nepilnamečiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi