Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos startuolis „PVcase“ įsigijo JAV „Anderson Optimization“

Programinę įrangą saulės elektrinėms kuriantis startuolis iš Lietuvos „PVcase“ už neskelbiamą sumą įsigijo JAV saulės energijos elektrinių vietos nustatymo platformą „Anderson Optimization“.
'PVcase“
'PVcase“ / Norbert Tukaj

Šiuo žingsniu siekiama supaprastinti didelio masto saulės elektrinių projektavimo procesą ES, pranešė įmonė.

Anot pranešimo, dviejų paslaugų integravimas į vieną platformą sumažins su duomenimis susijusią riziką ir pagerins saulės elektrinių kūrimo procesą.

„Daugumai saulės energetikos programinės įrangos nesuderinamumas gali atrodyti tik techninis niuansas, tačiau net 75 šalyse tai įvardijama kaip rimtas iššūkis plėtrai. Šis sandoris gali sumažinti duomenų praradimo riziką, o Europos kūrėjams projektavimo procesas gali sutrumpėti nuo kelių savaičių iki maždaug 20 minučių“, – pranešime sakė „PVcase“ vadovas Deividas Trainavičius.

Po sandorio įmonių vadovai nesikeis.

Lietuvoje įsikūrusi „PVcase“ siūlo programinės įrangos produktus, kuriuos naudoja didelio masto saulės elektrinių projektuotojai ir savininkai. Savo ruožtu JAV kuriama „Anderson Optimization“ programinė įranga naudojama įvertinti saulės elektrinės statybos perspektyvas pasirinktame žemės sklype, atsižvelgiant į infrastruktūrą, saulės šviesos kiekį, aplinkosaugos reikalavimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi