Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Linas Agro“ suteikiama 90 mln. eurų paskola apyvartinėms lėšoms finansuoti

AB „Linas Agro Group“ valdoma tarptautinės prekybos ir prekių žemdirbiams tiekimo bendrovė „Linas Agro“ skolinasi lėšų iš SEB banko ir banko „Swedbank“. Sindikuota 90 mln. eurų paskola skiriama bendrovės apyvartinėms lėšoms finansuoti. Abu bankai paskolą teikia lygiomis dalimis, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Linas Agro Group“
„Linas Agro Group“ / „Linas Agro Group“ nuotr.

Paskolos lėšas bendrovė pasitelks ūkininkams skirtai produkcijai – augalų sėkloms, trąšoms, mikroelementams ir kitai – įsigyti. Suteiktą kreditą „Linas Agro“ skirs ir derliui iš ūkininkų supirkti.

„Šie metai grūdinių ir daugelio kitų kultūrų augintojams itin palankūs dėl padėties tarptautinėse rinkose, jie galės realizuoti derlių istoriškai aukštesnėmis kainomis, tad didėja ir lėšų derliui pirkti poreikis. Skirta paskola leis užtikrinti tinkamą ūkininkų aprūpinimą būtinomis priemonėmis būsimam derliui auginti bei supirkti šiemetinį. Kartu tikimės, kad planuojama kooperacija su AB „Kauno grūdai“ leis didinti prekybos ir eksporto apimtis“, – komentuoja Tomas Pučkis, AB „Linas Agro“ generalinis direktorius.

Pasak jo, palyginti su praėjusiais metais, Lietuvoje šiemet kviečių pasėlių plotai didėjo bemaž 6 proc., rapsų – daugiau nei dešimtadaliu. Auga ir šių dviejų kultūrų grūdų, ir pašarinių grūdų supirkimo kainos, tad didėja ir lėšų derliui pirkti poreikis.

„Akcinė bendrovė „Linas Agro“ – viena didžiausių Lietuvos ir Latvijos žemės ūkio produktų prekybos įmonių, užimanti itin svarbią poziciją augalininkystės sektoriuje. Augant pagrindinių kultūrų, kviečių ir rapsų kainoms, mums svarbu padėti užtikrinti, kad derlius būtų sklandžiai supirktas iš mūsų šalies ūkininkų. Vertiname ilgametį bendradarbiavimą, įmonės pasitikėjimą banko ekspertais ir sprendimą pasirinkti SEB banką pagrindiniu šios paskolos teikėju“, – teigia Vilius Juzikis, SEB banko valdybos narys ir Verslo bankininkystės tarnybos vadovas.

„Swedbank“ Verslo klientų tarnybos vadovas Antanas Sagatauskas sako: „Esame labai dėkingi už išreikštą pasitikėjimą mumis bei galimybę reikšmingai prisidėti prie „Linas Agro“ finansavimo. Kadangi šiais metais tikimasi išties gero derliaus, ši paskola padės atliepti išaugusius ūkininkų poreikius bei pasiruošti kitiems metams.“

AB „Linas Agro“ yra vienas didžiausių grūdų eksportuotojų ir prekių bei paslaugų žemdirbiams tiekėjų Lietuvoje, jos pernai birželį pasibaigusių 2019–2020 finansinių metų konsoliduotos pajamos siekė 477 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas