Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„LitCapital“ pardavė „Baltik Vairą“

„LitCapital“, Baltijos šalių plėtros kapitalo investuotojas pardavė „Baltik Vairą“, pirmaujantį elektrinių ir paprastų dviračių gamintoją Šiaurės bei Centrinės ir Rytų Europos šalyse. 100% UAB „Baltic Bicycle Trade“, kuri yra motininė „Baltik Vairo“ įmonė, akcijų įsigijo KJK Management valdomas fondas. Tai yra jau ketvirtas ir kol kas sėkmingiausias „LitCapital“ I KŪB investicijų realizavimo sandoris.
Šiaulių dviračių gamykla švenčia 70 metų jubiliejų
Šiaulių dviračių gamykla švenčia 70 metų jubiliejų

„LitCapital“ kartu su ko-investuotoju „Asgaard A/S į Baltic Bicycle Trade“ investavo 2013 metais. Partnerių atliktos investicijos tikslas buvo finansuoti elektrinių dviračių vystymo ir gamybos projektą Lietuvoje.

Vėliau, kai vienas iš pradinių projekto partnerių nusprendė pasitraukti iš tolimesnės veiklos buvo priimtas sprendimas prie „Baltic Bicycle Trade“ prijungti ir Šiaulių „Baltik Vairą“. Dėl to visą elektrinių dviračių vystymo ir gamybos veiklą buvo nuspręsta koncentruoti „Baltik Vaire“ kartu su įprastinių dviračių gamyba siekiant sukurti vieną didžiausių elektrinių ir paprastų dviračių gamintojų Europoje.

Dėl savo dydžio ir techninių žinių „Baltik Vairas“ Europos dviračių prekės ženklams galėjo tiekti kokybišką produkciją didelėmis apimtimis ir itin konkurencingomis kainomis, o tuo pačiu pasiūlyti ir aukštos pridėtinės vertės produktų vystymo ir kūrimo paslaugas.

„Nuolatinė investuotojų parama leido įmonei susikoncentruoti į LEAN principų diegimą peržiūrint gamybos procesus ir keičiant įmonės kultūrą. Tai lėmė, kad „Baltik Vairas“ tapo viena efektyviausių įmonių šioje šakoje. Šiandien bendrovė turi puikias pozicijas tolimesniam augimui Europos dviračių rinkoje“, – teigė Nielsas Peteris Pretzmannas, „Baltik Vairas“ valdybos pirmininkas.

„Investuodami prieš daugiau nei šešis metus turėjome viziją išauginti didelę įmonę per santykinai trumpą laikotarpį. Didelę dalį sėkmės lėmė puiki vadovų komanda, kuri įmonėje stebėtinai greitai į aukštesnį lygį pakėlė tokias sritis kaip tarptautiniai pardavimai, klientų aptarnavimas, pirkimai ir tiekimo grandinės valdymas, finansai ir žmogiškųjų išteklių valdymas“, – teigė „LitCapital“ įkūrėjas ir vadovaujantis partneris Šarūnas Šiugžda.

Elektrinių dviračių paklausa Europoje paskutiniais metais augo itin sparčiai ir tikimasi, kad augimas tęsis ir ateityje. Didele dalimi tai lėmė didėjantis dėmesys aplinkosaugai ir augantis visuomenės poreikis švariam ir ekologiškam transportui urbanizuotuose teritorijose.

Be to, elektrinių dviračių technologijos tobulėjimas leidžia dviračiams įžengti į naujas nišas, pavyzdžiui krovinių pristatymo elektriniais dviračiais rinkos segmentą, kuriame anksčiau dominavo įprastinės transporto priemonės. Palanki rinkos situacija ir vadovybės veiksmai siekiant veiklos efektyvumo lėmė nuosekliai gerėjančius įmonės finansinius rezultatus.

Tikimasi, kad šiais finansiniais metais įmonės metinės pajamos viršys 70 mln. EUR, o bendrovės EBITDA bus daugiau nei keturis kartus lyginant su buvusia prieš investuotojų atėjimą. Akcijų pardavimo procesas sulaukė didelio strateginių ir finansinių investuotojų susidomėjimo. Visi „Baltik Vairo“ vadovybės nariai ir toliau lieka dirbti įmonėje ir įgyvendinti dar ambicingesnius augimo planus.

Pardavėjų finansinis patarėjas buvo „Swedbank“ Investicinės Bankininkystės padalinys Lietuvoje, advokatų kontora „TGS Baltic“ patarė pardavėjams teisės klausimais.

Advokatų kontora COBALT ir EY, kurios abi yra įsikūrusios Vilniuje, teikė KJK teisines ir finansines paslaugas. Pardavėjus teisiniais ir finansiniais klausimais konsultavo Vilniuje veikiančios įmonės „TGS Baltic“ ir „Swedbank Investment Banking“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas