Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Litgrid“ bendradarbiaus su elektros paklausos telkėju „FuseBox“

Elektros perdavimo sistemos operatorė „Litgrid“ pasirašė sutartį su pirmuoju elektros paklausos telkėju Lietuvoje – Estijos įmone „FuseBox“.
„Litgrid“ sistemos valdymo ir duomenų centro atidarymas
„Litgrid“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 Elektra Litgrid, AB

Naujasis rinkos dalyvis galės dalyvauti Baltijos šalių balansavimo rinkoje ir prekiauti balansavimo energija su perdavimo sistemos operatoriais, praneša „Litgrid“.

„Litgrid“ Sistemos valdymo departamento direktorius Giedrius Radvila teigia, kad dalies balansavimo paslaugų atidavimas į telkėjo rankas yra pažangus ir inovatyvus sprendimas, kuris suteiks daugiau galimybių efektyviai, lanksčiai ir operatyviai valdyti sistemą.

Operatorė nurodo, kad „FuseBox“ bus vienas iš balansavimo rinkos dalyvių, iš kurio paslauga perkama pagal geriausią kainą.

Rugpjūtį valstybės valdoma elektros ir dujų tiekėja „Ignitis“ pranešė pradėjusi bendradarbiavimą su „FuseBox“. „Ignitis“ skelbė, kad naujove šalies elektros rinkoje esanti paklausos telkimo paslauga, dar kitaip vadinama „virtualia elektrine“, yra itin svarbi prisidedant prie energetinio saugumo ir efektyvesnio energijos panaudojimo.

Bendradarbiaudama su „FuseBox“ bendrovė „Ignitis“ bus už balansą atsakinga šalimi (angl. balance responsible party) prieš perdavimo sistemos operatorę, taip sudarydama sąlygas startuoliui teikti elektros tinklo balansavimui reikalingas paslaugas.

Galimybė teikti elektros telkimo paslaugas tiek įmonėms, tiek fiziniams asmenims atsirado šių metų birželį Seimui pritarus Elektros energetikos įstatymo pakeitimams, kurie įtvirtino paklausos telkimo veiklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas