Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Livonia Partners“ startuoja su antruoju fondu Baltijos šalyse

Baltijos šalyse veikiantis privataus kapitalo fondas „Livonia Partners“ startuoja su antruoju, 147 mln. eurų dydžio fondu „KS Livonia Partners Fund II“. Fondas žada investuoti į įmones ir iniciatyvas, kurios sieks tvarkytis su klimato kaita bei užtikrinti tvarią aplinką, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Verslas

Į fondą „Livonia Partners Fund II“ investavo instituciniai investuotojai iš Baltijos ir Šiaurės šalių regiono, įskaitant pensijų fondus, tarptautines finansines institucijas ir šeimos biurus. Visi pirmojo fondo investuotojai nusprendė investuoti į naujai sukurtą antrąjį fondą, kuriam pavyko pritraukti ir naujų investuotojų.

Antrasis „Livonia“ fondas pagrįstas ta pačia investavimo strategija kaip ir pirmasis: nuo investicijų į augimo stadijoje esančias bendroves iki akcijų išpirkimo ir investicijų į mažumos akcijų paketus. „Livonia“ su savo pirmuoju fondu atliko 16 investicijų ir jų papildymų, kurie apėmė sėkmingas Baltijos ir Šiaurės šalių įmones, bendrai turinčias daugiau nei 2 tūkst. darbuotojų ir generuojančias per 250 mln. eurų pajamų.

Antrasis fondas investuos į Baltijos ir kitų regionų kompanijas, išsiskiriančias savo verslumu bei stipriu augimo potencialu. Įmonių, į kurias fondas taikosi investuoti, vertė dažniausiai svyruoja tarp 10 mln. ir 100 mln. eurų. „Livonia Partners“ fondo komanda aktyviai bendradarbiauja su ambicingais ir ryžtingais verslininkais bei vadovais, nusiteikusiais būti lyderiais savo sričių rinkose. Fondas ir toliau tęs investicijas į tas sritis, kurios Baltijos regione augo sparčiausiai: technologijų, medijų ir telekomunikacijų, gamybos, verslo ir vartotojų paslaugų sektoriuose.

„Mes didžiuojamės, kad mus palaiko diversifikuota investuotojų grupė, į kurią įeina visi buvę ir naujieji investuotojai. Toliau sieksime savo tikslo padėti įmonėms augti, taikant aktyvios partnerystės metodus ir darant teigiamus pokyčius aplinkosaugos srityje, tuo pačiu pasiekiant aukščiausių rezultatų“, – sako Mindaugas Utkevičius, vienas iš „Livonia Partners“ įkūrėjų ir partnerių.

„Nuolat vertiname galimybes investuoti į Lietuvos ir Baltijos šalių verslus, kurie generuotų didesnę grąžą mūsų pensijų fondų dalyviams. Matome, kad Lietuvos, Latvijos ir Estijos ekonomikos išlieka vienos mažiausiai paveiktų pandemijos kontekste, ir tikime smulkių ir vidutinių įmonių potencialu. Rizikos kapitalo fondai, taikydami aktyvų įmonių valdymą, generuoja gerokai didesnę grąžą ir yra patrauklūs investuotojams“, – pastebi Tadas Gudaitis, „Swedbank investicijų valdymas“, vieno iš didžiausių naujojo fondo investuotojų, vadovas.

Antrasis „Livonia Partners“ fondas žymi svarbų „Livonia“ žingsnį į tvarų ir pozityviais pokyčiais grįstą poveikį aplinkai ir visuomenei. Fondas žada investuoti bent 10 proc. viso savo kapitalo tiems projektams, kurie sieks tvarkytis su klimato kaita ir prisidės prie aplinkos tvarumo užtikrinimo. „Livonia“ ir toliau sieks kryptingai tobulinti savo srityje pirmaujantį aplinkos, socialinio ir įmonių valdymo (ESG) modelį, bei ESG tikslų pritaikymą fondo strategijoje, veikime ir visų kompanijų kultūroje. Ne viena iš fondo investicijų sulaukusių kompanijų jau dabar yra atlikusios svarbių darbų tam, kad palaikytų tvarumą ir klimatui palankius veiksmus savo versluose.

„Livonia Partners Fund II“ pataria tarptautinė advokatų kontora „Ropes & Gray“ bei advokatų kontora „Ellex Klaviņš“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas