Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LPK pradeda veikti Lietuvos-ASEAN šalių verslo taryba

Balandžio 29 d. įsteigta Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) Lietuvos-ALEAN šalių verslo taryba. Tarybos pirmininku išrinktas „Covalis Capital“ vyriausiasis ekonomistas Paulius Kunčinas, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidento rinkimai
Lietuvos pramonininkų konfederacija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Posėdžio metu buvo išsakyti lūkesčiai dėl darbo ASEAN šalių rinkoje. Sutarta, kad verslo tarybos nariai suformuluos darbo kryptis, aktualias dirbant ASEAN šalyse ar siekiant ten įsitvirtinti.

„Mes jau daugelį metų dirbame su dvišalėmis tarybomis, ši – pirmoji daugiašalė taryba. Verslo tarybų formatas padeda mūsų pramonės įmonėms geriau pasiekti savo verslo partnerius, užmegzti naujus santykius. Dabar, pradėję Lietuvos-ASEAN šalių verslo tarybos veiklą, galėsime plėtoti glaudesnius prekybinius ir ekonominius santykius plėtojimo“, – sakė LPK generalinio direktoriaus pavaduotojas Gintaras Morkis.

LPK generalinis direktorius Ričardas Sartatavičius pažymėjo, kad darbai šioje taryboje priklausys tik nuo aktyvaus pačio narių įsitraukimo, bei pažymėjo, kad LPK yra vienintelė verslo organizacija Lietuvoje, kuri kurs santykį su Pietryčių Azijos valstybėmis.

„Šiuo metu mes neturime nei vienos ambasados tame regione. O tai pakankamai didelės šalys, didelė rinka, kuri gali būti aktuali mūsų šalies verslui. Galime realizuoti nemažai savo šalies sektorių, kurti pamatus prekybai. Ši verslo taryba būtų platforma, kurioje galėtume edukuoti apie šių šalių rinkas, konkrečiai išsigryninti prekybines perspektyvas“, – teigia naujosios versto tarybos pirmininkas P.Kunčinas.

ASEAN priklauso 10 Pietryčių Azijos valstybių: Filipinai, Indonezija, Malaizija, Singapūras, Tailandas, Brunėjus, Vietnamas, Laosas, Mianmaras, Kambodža.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas