Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„LTG Cargo“: su oligarchu A.Usmanovu susijusios „Metalloinvest“ produkcija nebebus vežama

Valstybės valdomų „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės krovinių vežimo bendrovė „LTG Cargo“ stabdo Rusijos įmonių grupei „Metalloinvest“ priklausančių bendrovių produkcijos gabenimą į Klaipėdos jūrų uostą, įvertinus Rusijos karą prieš Ukrainą bei naujas Europos Sąjungos sankcijas.
„LTG Cargo“
„LTG Cargo“ / LTG nuotr.

„ES šią savaitę paskelbus naujas sankcijas, į sankcionuojamų asmenų sąrašą įtrauktas Rusijos oligarchas Ališeris Usmanovas, turintis reikšmingą „Metalloinvest“ akcijų dalį. „Metalloinvest“ kroviniai būdavo gabenami geležinkeliu į Klaipėdos uostą“, – pranešė bendrovė.

„LTG Cargo“ tiesioginių produkcijos gabenimo sutarčių su įmonių grupe „Metalloinvest“ neturi. Jai priklausančių bendrovių produkcija geležinkeliais Lietuvoje iki šiol buvo gabenama per ekspeditorius. Išanalizavusi sankcijų reikalavimus „LTG Cargo“ priėmė sprendimą šios produkcijos nebevežti.

Įmonės teigimu, taip pat bus vertinamos kitų užsakovų galimos sąsajos su ES sankcionuojamais asmenimis. Nustačius tokius ryšius, bus atsisakyta vežti tokius krovinius.

„Gaunamas paraiškas vežti krovinius „LTG Cargo“ vertina savo iniciatyva, taip pat konsultuojasi su Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos koordinavimo komisija, Susisiekimo ir Užsienio reikalų ministerijomis“, – patikino įmonė.

Pasak „LTG Cargo“ generalinės direktorės Eglės Šimės, palaikant ES poziciją, bendrovių, kurios įtrauktos į sankcijų sąrašus, kroviniai nebebus vežami. Taip pat nebebus vežami kroviniai tų bendrovių, kurios yra susijusios su sankcionuojamais asmenimis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas