Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„LTG Infra“ rekonstruos pėsčiųjų viaduką prie Vilniaus geležinkelio stoties

„Lietuvos geležinkelių“ grupės bendrovė „LTG Infra“ pasirašė 2,9 mln. Eur vertės sutartį dėl pėsčiųjų viaduko, vedančio į Vilniaus geležinkelio stotį ir peronus, rekonstravimo, rašoma „LTG Infra“ pranešime spaudai.
LTG Infra
LTG Infra / LTG Infra nuotr.

Po rekonstrukcijos viaduku patogiai galės naudoti visi miesto gyventojai ir svečiai – statinys bus pritaikytas judėjimo negalią turintiems žmonėms. Parengiamuosius remonto darbus planuojama pradėti lapkritį.

„Šis remontas – svarbi sostinės Stoties rajono infrastruktūros gerinimo dalis. Rekonstrukcija siekiame ne tik užtikrinti maksimalų viaduku judančių miestiečių saugumą, bet ir patogumą, kad saugiai ir komfortabiliai geležinkelio bėgius viaduku galėtų kirsti kiekvienas. Su rangovu darbų atlikimo grafiką planuojame taip, kad vykdomas remontas netrikdytų įprasto miestiečių gyvenimo ritmo ir maršrutų, tai yra, išskyrus labai trumpus periodus, remontuojamu viaduku bus galima naudotis“, – sako Vytautas Balevičius, „LTG Infra“ Remontų projektų valdymo vadovas.

V.Balevičius papildo, kad rekonstruojant 212,5 metro ilgio viaduką bus remontuojamos pažeistos sijos bei tilto atramos, perbetonuojamos pažeistos viaduko perdangos atraminės aikštelės, demontuotos esamos laiptų konstrukcijos ir įrengti pandusai. Remontuojant viaduką esama apšvietimo sistema bus demontuojama ir įrengiama nauja. Tilto ir jo prieigų apšvietimas bus užtikrinamas naudojant modernius, elektros energiją taupančius LED šviestuvus.

Ši rekonstrukcija apima ir tokius darbus kaip Vilniaus geležinkelio stotyje esančių laiptų konstrukcijų į 2, 3, 4, 5 peronus ir į aukštąjį peroną tarp 19 ir 19B kelių demontavimą. Pėsčiųjų tilto demontuojamų laiptų konstrukcijų zonose suprojektuoti nauji metaliniai turėklai ir karnizų apskardinimas per visą laiptų konstrukcijų plotį. Pandusus planuojama įrengti nuo viaduko į pirmą peroną ir į peroną tarp kelių Nr. 19 ir 19B. Abejose pandusų pusėse įrengiami dviejų lygių turėklai.

Taip pat planuojami įrengti nauji 1,6 m pločio laiptai į peroną Nr. 1., jų einamosios dalies paviršius bus padengiamas neslidžia epoksidine danga su smėlio pabarstu. Ant įrengiamų laiptų didesniam saugumui bus montuojami stikliniai 1,2 m aukščio turėklai su porankiu.

Projekto rangovas yra UAB „Švykai“. Visus remonto darbus planuojama užbaigti kitų metų IV ketvirtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas