Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„LTG Infra“ už 2,54 mln. eurų Mažeikiuose įrengė triukšmą slopinančią sienelę

Lietuvos viešosios geležinkelių infrastruktūros tinklą valdanti įmonė „LTG Infra“ Mažeikiuose įrengė triukšmą slopinančią sienelę, kuri gyvenimo kokybę pagerins daugiau nei 50 gyvenamųjų namų. Projekto vertė siekia 2,54 mln. eurų, rašoma pranešime spaudai.
Mažeikių sienelė
Mažeikių sienelė / LTG Infra nuotr.

„Mūsų tikslas, kad geležinkelių infrastruktūra būtų saugi ir funkcionali, o šalia geležinkelio įsikūrę gyventojai jaustų kuo mažesnes traukinių eismo pasekmes. Vienas iš efektyvių sprendimų šalia geležinkelio pastatyti triukšmą slopinančias sieneles, kurios sukuria tylesnę aplinką gyventojams ir užtikrina saugesnę geležinkelių infrastruktūrą miestuose“, – sako Karolis Sankovski, „LTG Infra“ generalinis direktorius.

Centrinėje Mažeikių dalyje ties Stoties, Židikų, Sandėlių ir Geležinkelio gatvėmis pastatyta 2345 metrų ilgio sienelė, o jos aukštis svyruoja nuo 3,5 iki 4,5 metrų. Taip pat įrengtas 330 metrų ilgio ir 2,5 metro aukščio triukšmą slopinantis pylimas. Naujoji infrastruktūra sumažina geležinkelio eismo skleidžiamą triukšmą 52 gyvenamiesiems namams ir namų aplinkoms iki higienos normų nustatytų ribinių verčių. Akustinio komforto sąlygos yra pagerintos kur kas didesniam skaičiui gyvenamųjų ir visuomeninės paskirties pastatų. Projekto rangos darbus atliko bendrovė „Leonhard Weiss Lietuva“.

„Bendradarbiaudami su „LTG Infra“ pagerinome miestiečių gyvenančių šalia geležinkelio gyvenimo kokybę. Traukinių eismas dėl keliamo triukšmo daliai gyventojų kėlė nepatogumų, o efektyvus sprendimas užtikrinti daugiau komforto yra triukšmą slopinanti sienelė, prie kurios statybų finansiškai prisidėjo ir savivaldybė“, – teigia Vidmantas Macevičius, Mažeikių rajono savivaldybės meras.

Vietovės, kuriose įrengiamos triukšmą slopinančios sienelės, parinktos atsižvelgiant į periodiškai Lietuvoje vykdomus geležinkelio transporto triukšmo lygio stebėsenos rezultatus, ypatingą dėmesį kreipiant į didžiausią triukšmo lygį patiriančių gyventojų skaičių. Projektuojant sieneles buvo tartasi su kiekviena savivaldybe atskirai, derinti architektūriniai ir projektiniai sprendimai, kad sienelės būtų ne tik pakankamai efektyvios, bet ir derėtų su aplinka.

„LTG Infra“ triukšmo mažinimo priemonių įrengimo programoje numatyti 9 projektai – po dvi triukšmą slopinančias sieneles Šiauliuose ir Klaipėdoje, po vieną – Kretingoje, Mažeikiuose, Lentvaryje, Kaišiadoryse ir Radviliškyje. Į Mažeikių sienelės statybas investuota daugiau nei 2,54 mln. eurų, o iš jų beveik 2,1 mln. eurų skirta iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų, savivaldybė prisidėjo daugiau kaip 217 tūkst. eurų. Likusią sumą skyrė „LTG Infra“. Bendra programos vertė siekia daugiau nei 24 mln. eurų be PVM.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas