Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pusmetis po subliuškusio skandalo: LTG korporatyvinių reikalų direktoriumi tapo A.Zubriakovas

„Lietuvos geležinkelių” (LTG) grupės vadovų komandą sustiprino komunikacijos profesionalas Aleksandras Zubriakovas, tapęs valdančiosios bendrovės – LTG – korporatyvinių reikalų direktoriumi. Ši pozicija pavasarį atsidūrė dėmesio centre – dėl galimo interesų konflikto iš pareigų atsistatydino tiek pareigas užėmusi Agnė Belickaitė, tiek jos vyras viceministras Vincas Jurgutis.
Aleksandras Zubriakovas
Aleksandras Zubriakovas / LTG nuotr.

A.Zubriakovas bus atsakingas už grupės prekės ženklų valdymą, ryšius su visuomene, vidinę komunikaciją bei suinteresuotų šalių įtraukimą, rašoma LTG pranešime spaudai.

A.Zubriakovas darbą LTG pradeda rugsėjo 25 d. Jis yra sukaupęs daugiau nei 20 metų profesinę patirtį. Prieš prisijungdamas prie bendrovės, jis vadovavo „Penki Kontinentai Group“ komunikacijos padaliniui, yra vadovavęs „Ignitis grupės“ dukterinės bendrovės komunikacijai, finansinių technologijų centro „Bankera“ komunikacijai ir rinkodarai. Anksčiau A.Zubriakovas yra dirbęs Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos atstovu spaudai, taip pat – buvusio Vilniaus mero patarėju viešiesiems ryšiams, daugiau nei dešimtmetį dirbo Lietuvos ir tarptautinėje žiniasklaidoje.

LTG Korporatyvinių reikalų vadovo atrankoje iš viso dalyvavo 30 kandidatų. Labiausiai tinkamus pretendentus į šias pareigas LTG padėjo atrinkti vadovų paieškos įmonė „Aims International Lietuva“, pasirinkta viešojo pirkimo būdu.

Iš posto išvertė viceministrą

Kovą įvykusi tos pačios pozicijos LTG korporatyvinių reikalų direktoriaus atranka tuo metu sukėlė nemažą šurmulį.

Konkursą į šias pareigas tuo metu laimėjo komunikacijos specialistė Agnė Belickaitė.

Vis dėlto po kovo mėnesį viešoje erdvėje išsakytų žurnalisto Edmundo Jakilaičio pastebėjimo, kad A.Belickaitė yra ne tik ekonomikos ministrės Aušrinės Armonaitės draugė, bet ir susisiekimo viceministro Vinco Jurgučio žmona, kilo nemenkas sujudimas, o galiausiai tyrimo ėmėsi Vyriausioji tarnybinės etikos komisija.

Tiesa per tą laiką pareigose neliko ne tik A.Belickaitės, tačiau ir V.Jurgučio – abu sutuoktiniai atsistatydino iš užimamų pareigų, V.Jurgutis išėjo ir iš Laisvės partijos.

Galiausiai gegužės mėnesį VTEK paskelbė savo išvadą – nerado interesų konflikto požymių, (LTG) atrinkus ir paskyrus A.Belickaitę į Korporatyvinių reikalų departamento direktoriaus pareigas.

Grupė keičia strategiją

„Šiemet LTG grupė pristatė atnaujintą strategiją, apimančią penkias pagrindines kryptis: verslo plėtrą į Šiaurės ir Vakarų Europą, veiklos efektyvumo didinimą, organizacinės kultūros stiprinimą, verslo atsparumą ir tvarumą. Todėl Aleksandras prie vadovų komandos prisijungia įmonių grupei labai reikšmingame etape, kai žengiame svarbų žingsnį į priekį.

Tikiu, kad jo kompetencija, sukaupta patirtis bei entuziazmas padės tiek įgyvendinant strategiją, tiek atliepiant visuomenės mums keliamus atvirumo ir bendradarbiavimo lūkesčius“, – sako LTG generalinis direktorius Egidijus Lazauskas.

„Europoje keleivių ir krovinių vežimai geležinkeliu išgyvena didžiulį pakilimą – prie to prisideda tiek keleiviai, vis dažniau siekiantys nepalikti taršos pėdsako gamtai, tiek verslo įmonės, siekiančios, kad jų produkcija bei jos transportavimas darytų kuo mažesnį poveikį aplinkai. Dėl šios priežasties tikiu, kad viešinti šią sritį yra ir įdomu, ir prasminga.

Būtent žaliajam kursui skirsime dar didesnį dėmesį, komunikuodami atnaujintoje bendrovės strategijoje numatytus projektus. Esu tikras, kad kartu su komanda prisidėsime prie to, kad apie LTG kuriamą vertę visuomenei sužinotų kuo daugiau žmonių“, – sako LTG korporatyvinių reikalų vadovas A.Zubriakovas.

LTG grupę sudaro kontroliuojančioji bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“ (LTG) ir pagrindinės dukterinės bendrovės – krovinių vežimo veiklą vykdanti bendrovė „LTG Cargo“, keleivių vežimo bendrovė „LTG Link“, šalies geležinkelių tinklą valdanti ir jo modernizacija besirūpinanti bendrovė „LTG Infra“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas