Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Luminor“ bankas pasirašė sutartį įsigyti estų finansų technologijų bendrovę „Maksekeskus“

„Luminor Bank AS“ pasirašė sutartį dėl 99 proc. pirmaujančio elektroninės prekybos mokėjimo paslaugų teikėjo Baltijos šalyse „Maksekeskus (MKK)“ akcijų įsigijimo iš „Omniva“, „Inbank“ ir „Olsson & Nielsen Nordic“. Šis įsigijimas sustiprins „Luminor“ banko poziciją sparčiai augančioje elektroninės prekybos mokėjimų rinkoje, rašoma pranešime spaudai.
Andrius Načajus
Andrius Načajus / Luko Balandžio / 15min nuotr.

MKK elektroniniams prekybininkams ir jų klientams teikia saugius ir patogius mokėjimo sprendimus bei su elektronine prekyba susijusias paslaugas Estijoje, Latvijoje, Lietuvoje ir Suomijoje. Bendrovė, vadovaujama generalinio direktoriaus Arto Luko, pastaraisiais metais smarkiai išaugo ir dabar aptarnauja daugiau nei 3000 aktyvių prekybininkų Baltijos šalyse.

MKK įkurta 2012 metais Estijoje įmonių „Inbank“ ir „Olsson & Nielsen Nordic“ ir šioje rinkoje yra aiškus elektroninės prekybos mokėjimo paslaugų lyderis. Partnerystė su „Luminor“ leis įmonei paspartinti jos plėtrą už Estijos ribų, ypač pasitelkiant „Luminor“ tinklą Latvijoje ir Lietuvoje. Artas Lukas, MKK generalinis direktorius, liks eiti šias pareigas ir vadovaus kitam MKK augimo etapui kartu su „Luminor“.

Asmeninio archyvo nuotr./Peter Bosek
Asmeninio archyvo nuotr./Peter Bosek

Šį sandorį dar turi patvirtinti atitinkamos priežiūros ir konkurencijos institucijos ir tikimasi, kad jis bus baigtas artimiausiais mėnesiais.

„Luminor“ banko generalinis direktorius Peteris Bosekas:

„Baltijos šalys yra viena dinamiškiausių elektroninės prekybos rinkų Europoje ir šis įsigijimas leis mums dalyvauti šioje sparčiai augančioje ir besivystančioje srityje. Mes taip pat galėsime pasiūlyti platesnes galimybes savo smulkaus ir vidutinio verslo klientams. Matome, kad mūsų vizija remti šias augančias įmones ir Baltijos šalių ekonomiką yra labai suderinta. Tai, kad veikiame visose Baltijos šalyse, padės paspartinti MKK plėtrą Latvijoje ir Lietuvoje, o įsigijimas dar labiau sustiprins mūsų pėdsaką Estijoje. Nekantraujame bendradarbiauti su MKK komanda ir pristatyti naujoviškus mokėjimo sprendimus mūsų dideliam smulkaus ir vidutinio verslo klientų tinklui.“

„Omniva“ valdybos pirmininkas Martas Mägi:

„Maksekeskus“ buvo įkurta siekiant stiprinti elektroninę prekybą, o visa mūsų komanda padarė nepaprastą darbą, kad tai įvyktų. Kadangi elektroninė prekyba šiuo metu sparčiai vystosi, matome puikią plėtros perspektyvą turėti naują „Maksekeskus“ akcininką. Mums „Maksekeskus“ pardavimas reiškia, kad „Omniva“ gali vis daugiau dėmesio skirti pagrindinei mūsų veiklai – palaikyti elektroninės prekybos pristatymą, taip pat didinti rūšiavimo galimybes ir plėsti siuntų automatų tinklą.“

„Luminor“ banko Lietuvoje vadovas Andrius Načajus:

„Tai labai jaudinantis pirmas įmonės įsigijimas, kuris prisideda prie mūsų strategijos plėsti paslaugas savo klientams. Pandemija paspartino jau egzistuojančią elektroninės prekybos augimo tendenciją ir daugelis įmonių, prisitaikydamos prie besikeičiančių vartotojų elgsenos ir poreikių, tapo el. prekybininkais. Visgi mūsų tyrimai rodo, kad daugelis Baltijos šalių smulkių ir vidutinių įmonių dar tik planuoja perkelti savo veiklą į internetą. MKK mokėjimo sprendimai padės mūsų klientams lengviau įgyvendinti šiuos planus.“

Praėjusių metų rugsėjį „Luminor“ banko atlikta apklausa parodė, kad savo veiklą el. prekybos srityje šiais metais vystyti nusiteikę apie penktadalis apklaustų bendrovių. Maždaug 20 proc. lietuvių, 18 proc. estų ir 27 proc. latvių, jau vystančių elektroninę prekybą, ketina ją spartinti ir plėtoti. Kai kurios įmonės pritaria, kad šiais metais jų sėkmę paskatins investicijos į inovacijas ir technologinį progresą.

Šiame sandoryje „Deloitte“ buvo finansų, „Oaklins“ – investicinės bankininkystės, o „Sorainen“ – teisinis patarėjai. „Superia“ veikė kaip finansinė, o „Cobalt“ – kaip parduodančių akcininkų ir „Maksekeskus“ teisiniai patarėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas