Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Luminor“ bankas teiks paskolas gyvenamosios paskirties žemės sklypams įsigyti

Nuo šio mėnesio „Luminor“ bankas savo klientams pasiūlys naują kredito produktą gyvenamosios paskirties žemės sklypui įsigyti. Maksimali tokios paskolos suma sudarys iki 50 tūkst. EUR, o pradinis paskolos įnašas turės būti ne mažesnis nei 35 proc. paskolos sumos.
Žemės sklypas
Žemės sklypas / Photos.com

Specialus gyvenamosios paskirties sklypams įsigyti skirtas kredito produktas buvo sukurtas pastebėjus gyventojų poreikį pirmiausiai investuoti į sklypą, o gyvenamojo namo statybas nukelti vėlesniam laikui.

„Nekilnojamojo turto rinka šiuo metu yra labai karšta, taip pat gerokai išaugo statybinių medžiagų, statybos darbų kainos. Pastebėjome augantį gyventojų susidomėjimą galimybe įsigyti sklypą, bet namo statybas jame atidėti tolimesnei ateičiai, todėl reaguojame į tokį poreikį ir pradedame teikti specialias paskolas, kuriomis finansuosime būtent gyvenamosios paskirties žemės sklypų pirkimą. Tokių paskolų palūkanos bus mažesnės nei vartojimo paskolos, o maksimalus kredito grąžinimo terminas galės sudaryti net iki 20 metų“, – sakė „Luminor“ banko būsto kredito produkto vadovas Andrius Kvakšys.

Pasak A.Kvakšio, galimybe įsigyti žemės sklypą labiausiai domisi jaunos šeimos, kurios dar neturi pakankamai santaupų namui įsigyti ar statyti, tačiau jau nori žengti pirmąjį žingsnį naujo būsto link. Sklypo finansavimas taip pat aktualesnis gyventojams, ketinantiems naują būstą statyti didžiuosiuose Lietuvos miestuose arba netoli jų, nes žemės sklypų kainos čia didesnės nei mažesniuose miestuose, kuriuose sklypui nusipirkti dažnai užtenka ir vartojimo paskolos.

„Kovo mėnesį atlikome Baltijos šalių šeimų apklausą, kuri parodė, kad pagrindinė kliūtis įsigyti naują būstą jauniems, 18-34 metų tėvams Lietuvoje yra per mažos šeimos pajamos (49 proc.) arba nepakankamos santaupos pradiniam paskolos įnašui (45 proc.). Nekilnojamojo turto įsigijimas yra didelis įsipareigojimas, tad jauniems tėvams dažnai yra žymiai lengviau pirmiausiai nusipirkti žemės sklypą, o būsto statybas pradėti vėliau, sukaupus daugiau santaupų. Tikimės, kad nauja paslauga padės jiems investuoti į būsimą šeimos būstą tuo pačiu neužsikraunant per didelių finansinių įsipareigojimų“, – sakė A.Kvakšys.

„Luminor“ banko paskola gyvenamosios paskirties sklypui įsigyti teikiama įkeičiant perkamą nekilnojamąjį turtą, o maksimali paskolos suma nustatoma įvertinus sklypo likvidumą. Paskolai gauti taip pat reikės užtikrinti, kad sklype būtų įvesta elektra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas