Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Luminor Investor“ apyvarta pirmąjį metų ketvirtį augo beveik perpus ir siekė 218 mln. eurų

Investavimo platformos „Luminor Investor“ duomenys rodo, kad Baltijos šalių investuotojai pirmąjį šių metų ketvirtį sudarė beveik du kartus daugiau sandorių ir investavo beveik pusantro karto daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai. Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje veikiančios platformos naudotojai daugiausiai pirko „Tesla“, „GameStop Corp.“ ir „Fuelcell Energy“ akcijas, o iš viso sudarė daugiau nei 22 tūkst. sandorių, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Akcijos Finansai

Pirmąjį šių metų ketvirtį, kaip ir pernai, „Luminor“ klientai daugiausiai pirko JAV elektromobilių gamintojos „Tesla“ akcijų – iš viso už daugiau nei 7 milijonus eurų. Per 2020-uosius metus į „Tesla“ „Luminor“ klientai iš viso investavo 21 milijoną eurų.

Į populiariausių akcijų trejetuką šiemet pateko ir JAV vaizdo žaidimų ir buitinės elektronikos prekybininkė „GameStop Corp.“ bei JAV energetikos bendrovė „Fuelcell Energy“. Į „GameStop Corp.“ akcijas „Luminor“ klientai investavo beveik 4,4 milijono eurų, į „Fuelcell Energy“ – 3,8 milijono eurų.

„Pirmojo ketvirčio duomenys rodo, kad susidomėjimas investavimu Baltijos šalyse ir toliau sparčiai auga. Platformos apyvarta siekė 218 milijonų eurų ir buvo 43 proc. didesnė nei tuo pačiu metu pernai. Populiariausių akcijų trejetuke ir toliau pirmauja „Tesla”, tačiau jame nebematome „Berkshire Hathaway Inc. B“ ir „Apple“ akcijų, kurios pernai užėmė antrą ir trečią vietą pagal prekybos apimtis. Tai, kad prieštaringai vertinamos „GameStop“ akcijos neliko be dėmesio, leidžia teigti, kad Baltijos šalių investuotojams avantiūrizmas ir rizika taip pat nesvetimi“, – pastebi banko „Luminor“ taupymo ir investavimo produktų vystymo skyriaus vadovas Baltijos šalims Rolandas Juteika.

Pagal sudarytų sandorių skaičių šių metų pirmąjį ketvirtį populiariausios buvo „Tesla“, „GameStop Corp.“, „Nokia Oyj“, „Apple Inc.“ ir „Nio Inc.“ akcijos. Iš viso sudaryta daugiau nei 22 tūkst. sandorių, beveik dvigubai daugiau nei pirmąjį 2020 metų ketvirtį, kuomet „Luminor Investor“ naudotojai sudarė apie 12 tūkst. sandorių.

2020 metais „Luminor Investor“ apyvarta siekė 626 milijonus eurų ir buvo 38 procentais didesnė nei bendra visų trijų Baltijos šalių akcijų biržos apyvarta, kuri siekė 453 milijonus eurų.

„Paprastai Baltijos šalių namų ūkiai investuoja 5 kartus mažiau nei Europos Sąjungos vidurkis, tačiau tiek pernai, tiek pirmąjį šių metų ketvirtį „Luminor Investor“ klientų investicijų apimtys buvo didelės. Tam įtakos turėjo ir išplėstas platformos funkcionalumas – automatizuoti klientų identifikacijos ir pinigų pervedimo sprendimai. Daug investuojame į klientų patirties gerinimą, todėl platforma lengva naudotis ir patyrusiems, ir pradedantiems investuotojams“, – sako R.Juteika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas