Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Luminor“ plečia finansavimo geografiją – būsto paskolos bus prieinamos visuose regionuose

„Luminor“ bankas išplėtė privataus nekilnojamojo turto finansavimo geografiją, pasiūlydamas būsto paskolas visų Lietuvos regionų miestuose. Tai reiškia, kad atitinkantį banko reikalavimus butą ar namą bus galima už paskolą įsigyti bet kuriame šalies mieste ar miestelyje, rašoma banko pranešime žiniasklaidai.
„Luminor“ bankas
„Luminor“ bankas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Luminor“ šiemet per trečią ketvirtį Lietuvoje išdavė būsto paskolų už 112,9 mln. eurų – t.y. 2,5 karto daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį.

„Skaičiai byloja, kad rinka išlieka labai dinamiška, o vartotojų lūkesčiai – geri. Tai rodo paskolų struktūros tendencijos – šiuo metu apie penktadalį paskolų sudaro dar nebaigto statyti būsto finansavimas. Be to, matome, kad paskui didžiuosius miestus ir pajūrį išsijudino ir mažesnių miestų nekilnojamojo turto rinka, kuriai trūko vienos svarbiausių finansavimo sąlygų – likvidumo.

Svarbu ir tai, kad regionuose daugėja didelės apimties investicinių projektų, pritraukiančių naujus darbuotojus, kuriems reikalingas būstas. Geras pavyzdys galėtų būti Akmenė, tampanti Lietuvos medienos perdirbimo ir baldų gamybos centru. Tad įvertinę besikeičiančią situaciją ir savo klientų pageidavimus, nusprendėme išplėsti būsto finansavimo geografiją“, – sakė „Luminor“ banko būsto kredito produkto vadovas Andrius Kvakšys.

Tiesa, regionuose nekilnojamojo turto rinka dėl objektyvių priežasčių nėra ir nebus tokia aktyvi kaip didžiuosiuose miestuose ar pajūryje, todėl banko skolinimo politika čia bus griežtesnė.

Atsižvelgiant į didesnę riziką, bus taikomi griežtesni reikalavimai perkamo turto būklei ir prašoma didesnio pradinio įnašo.

„Manome, kad geografijos išplėtimas bus patogesnis klientams ir labiau atitiks jų poreikius. Kita vertus, regionų rinka turi gana žemas lubas, todėl prognozuojame, kad paskolos būstui regionuose sudarys ne daugiau 8-10 procentų naujai išduodamų paskolų portfelio“, – pridūrė A.Kvakšys.

Nedidelės vertės nekilnojamojo turto, esančio atokiose vietose ar nedideliuose miesteliuose, finansavimui „Luminor“ iki šiol siūlė ir toliau siūlys vartojimo paskolas. Tokiu būdu galima pasiskolinti iki 30 tūkst. eurų, o bankas tokiai paskolai taiko mažesnes palūkanas nei įprastai vartojimo paskolai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas