Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Luminor“ refinansavo „Baltic Sea Properties AS“ paskolas už 11,6 mln. eurų

„Luminor“ bankas refinansavo dvi Norvegijos kapitalo nekilnojamojo turto plėtros ir valdymo bendrovės „Baltic Sea Properties AS“ (BSP) paskolas, kuriomis buvo finansuoti dviejų logistikos centrų Vilniuje įsigijimai.
„Luminor“
„Luminor“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Bendrovė „Baltic Sea Properties AS“ savo valdomame portfelyje turi ir du logistikos terminalus Vilniuje, kuriuos nuomoja bendrovėms „Vingės terminalas“ ir „LT Logic“. Paskolas šių objektų įsigijimui BSP buvo suteikęs „Nordea“ bankas.

„Luminor“ bankas yra vienas pagrindinių „Baltic Sea Properties AS“ finansinių partnerių. Bendra šiemet BSP išduotų paskolų suma viršijo 20 mln. EUR. Iš jų 11,6 mln. EUR skirti senesniems įsipareigojimams refinansuoti, 6,9 mln. EUR investicijoms į bendrovės plėtrą, o 2 mln. EUR – „Klaipėdos verslo parkui“ įsigyti. 2019 metais „Luminor“ refinansavo 24 bendrovei priklausančių objektų finansinius įsipareigojimus, o 2020 metais suteikė paskolas 5 objektų statyboms.

„Komercinio nekilnojamojo turto rinka šiuo metu yra labai aktyvi ir iš šalies atrodo gana chaotiška. Tačiau jos pagrindą sudaro profesionalūs, patyrę ir racionalūs investuotojai bei plėtotojai, kurių veikla pagrįsta aiškiais kriterijais. Tokie rinkos žaidėjai nestokoja projektų, o bankai – lėšų tokių projektų finansavimui. Vertiname ilgalaikį bendradarbiavimą su „Baltic Sea Properties AS“, nuolat peržiūrime bendrovės įsipareigojimus ir ieškome būdų, kaip padėti jiems plėsti komercinių patalpų portfelį ir išlaikyti finansinį stabilumą“, – sako „Luminor“ banko NT finansavimo ekspertas Gediminas Kesminas.

„Pastaraisiais metais sugebėjome maksimaliai išnaudoti laisvus bendrovės pinigų srautus ir sustiprinti savo portfelį naujais nekilnojamojo turto projektais. Užsitikrinome naują ilgalaikį finansavimą iš pagrindinio bendrovės finansinio partnerio „Luminor“, kuris padės dar geriau valdyti finansinius srautus ir didesnę pajamų bei laisvų lėšų dalį skirti investicijoms į naujus nekilnojamojo turto objektus“, – sako Lars Christian Berger, „Baltic Sea Properties AS“ vykdantysis vadovas.

„Baltic Sea Properties AS“ yra Norvegijos nekilnojamojo turto bendrovė, valdanti ir administruojanti komercinį nekilnojamąjį turtą Baltijos šalyse. Šiuo metu bendrovei priklauso apie 107 tūkst. kv. m komercinio ploto mažmeninės prekybos, logistikos, ir pramonės paskirties nekilnojamojo turto objektuose visoje Lietuvoje. Bendrovės akcijos listinguojamos „Euronext Growth Oslo“ fondų biržoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas