Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Luminor“ užbaigė ketvirtąjį ketvirtį – įmonės grynasis pelnas pasiekė 18,6 milijonų eurų

„Luminor Bank AS“ paskelbė tarpinę 2020 metų ketvirtojo ketvirčio finansinę ataskaitą. Grynasis įmonės pelnas pasiekė 18,6 milijonų eurų ir, palyginti su 2019 metų ketvirtu ketvirčiu, padidėjo 14,6 milijonais eurų, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Luminor“ bankas
„Luminor“ bankas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Banko indėlių portfelis 2020 metų ketvirtąjį ketvirtį padidėjo 713 milijonų eurų ir pasiekė 11,8 milijardų eurų. Paskolų ir indėlių santykis ketvirčio pabaigoje buvo 80/100. Neveiksnios ir pradelstos daugiau nei 90 dienų paskolos sudarė vos 3,2 proc. bendro paskolų portfelio, ir tai yra žemiausias rodiklis banko istorijoje.

„Luminor“ banko kreditavimo potencialas dar padidėjo išleidus 300 milijonų eurų obligacijų bei anksčiau termino išpirkus 250 milijonų eurų vertės vertybinius popierius, kurie turėjo būti apmokėti 2021 metais.

Praėjusių metų gruodžio mėnesį Europos investicijų bankas (EIB) ir Europos investicijų fondas (EIF) suteikė „Luminor“ garantijų, kurios leistų smulkiam ir vidutiniam verslui paskolinti maždaug 660 milijonų eurų ir taip sustiprinti verslo imunitetą koronaviruso pandemijos sukeltiems sunkumams. „Luminor“ yra pirmasis bankas Baltijos šalyse, gavęs tokią garantiją.

„Luminor“ galutinai baigė atsiskyrimą nuo buvusių motininių bankų platformų, atlikdamas visų Baltijos šalių klientų perkėlimą į naują bendrą bankinę platformą. Bankas taip pat pasirašė bendradarbiavimo sutartį su bendrove IBM, kuri įgyvendins skaitmeninę banko transformaciją. Ji padės dar labiau sustiprinti duomenų saugumą ir atitiktį nustatytiems teisės aktų reikalavimams.

Bankas taip pat yra pasirengęs stiprinti pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos sistemą. Praėjusiais metais „Luminor“ investavo į žmogiškuosius ir technologinius resursus, kurie padės tobulinti procesus ir greičiau nustatyti kylančias grėsmes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas