Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lustų milžinės ASML pardavimams nesutrukdė COVID-19 pandemijos sukelti trikdžiai

Nyderlandų lustų mašinų gamintoja ASML trečiadienį pranešė apie trečiąjį ketvirtį išaugusius pardavimus, pažymėdama, kad, nepaisant koronaviruso pandemijos, technologijų sektoriuje vis dar stebima didelė bendrovės produkcijos paklausa. Bendrovė yra pasaulyje pirmaujanti sistemų, kurias puslaidininkių pramonė naudoja gamindama lustus, pradedant mobiliaisiais telefonais ir baigiant automobiliais, tiekėja, o jos veikos rezultatai stebimi kaip IT pramonės indikatorius.
ASML
ASML / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Per paskutinį ketvirtį didelių trikdžių dėl COVID-19 najautėme“, – pareiškė ASML prezidentas ir generalinis direktorius Peteris Wenninkas.

Palyginti su tuo pačiu praėjusių metų ketvirčiu, pardavimai išaugo 33 proc. iki 4 mlrd. eurų, o tai, pasak P. Wenninko, „viršijo lūkesčius“, bei išaugo 19 proc., palyginti su antruoju ketvirčiu.

Grynasis pelnas taip pat padidėjo 69 proc. iki 1,1 mlrd. eurų, palyginti su praėjusiais metais, ir 41 proc., palyginti su antruoju ketvirčiu.

Bendrovė klientams pristatė dešimt aukščiausio lygio „Extreme Ultraviolet“ (EUV) aparatų, naudojamų mobiliųjų telefonų ir kompiuterių mikroschemoms spausdinti, pranešė P. Wenninkas.

Nedidelio autobuso dydžio mašinos, kurių kiekviena kainuoja apie 120 mln. eurų, naudojamos gaminti mažesnius, greitesnius ir didesnės talpos mikroprocesorius.

ASML prognozuoja, kad ketvirtąjį ketvirtį pardavimai bus šiek tiek mažesni ir sieks nuo 3,6 iki 3,8 mlrd. eurų, tačiau teigė, kad leidžia patvirtinti 2020 metų prognozę.

P.Wenninkas teigė, kad bendrovė tikisi „mažo dviženklio augimo“ 2021 metais.

„Žinoma, yra neaiškumų dėl makroaplinkos, įskaitant ekonominį COVID-19 poveikį ir geopolitinius pokyčius“, – pridūrė jis.

Visgi ASML pardavimų augimą skatinantys technologiniai veiksniai, tokie kaip 5G tinklas, kuriame veiks naujieji „Apple“ „iPhone“ telefonai, „vis dar egzistuoja“ ir „padidins paklausą“, pridūrė bendrovės vadopvas.

Veldovene įsikūrusioje bendrovėje dirba apie 25 tūkst. darbuotojų. Bendrovė turi biurų 60 miestų ir 16 šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas