Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lyft“ nuostoliai pirmąjį ketvirtį padidėjo iki 1,1 mlrd. JAV dolerių

Kovo mėnesį biržoje debiutavusi pavėžėjimo paslaugų bendrovė „Lyft“ antradienį pranešė apie planus susijungti su buvusiu „Google“ autonominių automobilių kūrimo padaliniu „Waymo“ bei iki 1,1 mlrd. JAV dolerių padidėjusius praėjusio ketvirčio nuostolius.
„Lyft“
„Lyft“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lyft

Kalifornijos valstijoje įsikūrusios „Lyft“ įplaukos padidėjo beveik dvigubai – iki 776 mln. JAV dolerių, palyginti su laikotarpiu prieš metus, tuo tarpu aktyvių vežėjų skaičius išaugo iki daugiau nei 20,5 milijono.

„Lyft“ pažymėjo, kad jos nuostoliai padidėjo dėl 894 mln. JAV dolerių sąnaudų, įskaitant išmokas akcijomis ir susijusių mokesčių išlaidas, patirtas dėl kovo pabaigoje atlikto viešojo akcijų platinimo (IPO).

Prieš metus tuo pačiu laikotarpiu bendrovės nuostoliai siekė 234,3 mln. JAV dolerių.

„Pirmasis ketvirtis tapo tvirtu svarbių metų, kuriais mes debiutavome biržoje, startu“, – pareiškė „Lyft“ įkūrėjas ir vadovas Loganas Greenas.

„Transportas yra vienas iš didžiausių mūsų ekonomikos segmentų, o mes vis dar esame labai ankstyvame milžiniškų visą pasaulį apimančių pokyčių, kuomet nuo asmeninių automobilių pereinama prie „transporto kaip paslaugos“, etape.“

„Lyft“ akcijos, nuo IPO atpigusios 15 proc., po pranešimo smuktelėjo dar 2,1 proc. poprekybinės sesijos metu.

Bendrovė pareiškė besitikinti šį ketvirtį gauti 800–810 mln. JAV dolerių įplaukų, o veiklos nuostoliai turėtų siekti nuo 270 iki 280 mln. JAV dolerių.

„Lyft“ yra antra pagal dydį pavėžėjimo paslaugų teikėja, nusileidžianti tik „Uber“, kuri šią savaitę debiutuos biržoje. Abi bendrovės teikia pavėžėjimo paslaugas, o tarp siūlomų nuomai transporto priemonių yra ir elektriniai dviračiai bei paspirtukai. Be to, abi bendrovės investuoja į autonominių automobilių technologijas.

„Lyft“ antradienį taip pat pranešė apie planus bendradarbiauti su „Waymo“ įgyvendinant bandomąjį „robotų taksi“ projektą Arizonos valstijoje.

„Waymo“, kuri pradėjo įgyvendinti minėtą projektą praėjusiais metais, atskirame pareiškime pranešė, kad per artimiausius kelis mėnesius dešimt jos transporto priemonių bus įtrauktos į „Lyft“ programėlę.

„Kai tik „Waymo“ transporto priemonės bus įtrauktos į platformą, „Lyft“ klientai šiame regione turės galimybę pasirinkti „Waymo“ automobilius leidžiamoms kelionėms tiesiai per „Lyft“ programą“, – pareiškė „Waymo“ vadovas Johnas Krafcikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas