Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

M.Skuodis tikisi, kad krovinių iš Ukrainos daugės

Susisiekimo ministras Marius Skuodis teigia matantis neišnaudotą krovinių iš Ukrainos potencialą ir tikisi, kad jų daugės.
Marius Skuodis
Marius Skuodis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pasak M. Skuodžio, Klaipėda galėtų tapti Ukrainos prekybos vartais su Skandinavija o Lietuvos verslas galėtų išnaudoti Ukrainos uostus kaip pietų vartus į visą Turkijos ir Artimųjų Rytų regioną. Tai jis trečiadienį aptarė su Ukrainos infrastruktūros ministru Oleksandru Kubrakovu.

„Geležinkeliuose iš visų krovinių ukrainietiški sudaro maždaug 3-4 proc., uostas ukrainietiškų krovinių perkrauna tik 1 procentą. Šiandieniniame, ypač geopolitiniame kontekste, kalbant apie šalių, krovinių, prekių diversifikaciją, būtent Ukraina yra ta kryptis, kuri mums sukuria daug naujo ir neišnaudoto potencialo“, – spaudos konferencijoje sakė M.Skuodis.

Pasak jo, susitikime aptartas krovinių gabenimas puspriekabėmis geležinkeliais – tam Ukraina turėtų pakoreguoti savo teisės aktus, tačiau netrukus tikimasi pradėti bandomuosius projektus.

„Puspriekabių transportas geležinkeliais, būtent iš Ukrainos, iš Turkijos į Lietuvą ir per Lietuvą į šiaurę. Tam, kad tai galėtų tapti realybe, Ukrainos pusėje reikia apdaryti labai nedaug, pakeisti teisės aktus, kad puspriekabės būtų traktuojamos ne kaip transporto priemonė, o krovinys. Apie ką kalbėjome su ministru, kad nelaukime teisės aktų pakeitimų startuokime jau dabar su pilotiniais projektais“, – sakė M.Skuodis.

Susitikime ministrai taip pat aptarė būdus, kaip Lietuvos ir Ukrainos geležinkelių bendrovės galėtų labiau bendradarbiauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas