Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Måneskin“ koncertas Vilniuje kelia smulkiųjų verslininkų aistras: netekome savaitės uždarbio

Vingio parke antradienio vakarą atmosferą įkaitins praėjusių metų „Eurovizijos“ nugalėtojai – italų grupė „Måneskin“. Tačiau ir dabar čia jau karšta – verda smulkiųjų verslininkų, parke teikiančių paslaugas, emocijos. Mat koncerto organizatoriai, Vilniaus savivaldybės leidimu, aptvėrė teritoriją ir už tvorų liko riedučių, velomobilių ir kitokias pramogas teikiančių verslininkų inventorius. Jie piktinasi, kad dirbti negali ne kelias dienas, o visą savaitę, tuo tarpu savivaldybės atstovai teigia, kad parko teritorijoje vystantys verslai sudarydami sutartis įvertina sąlygas, kad čia gali vykti renginiai, kurių metu galimi nepatogumai.
Tvora Vingio parke
Tvora Vingio parke / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Inventorius liko už tvorų

Vingio parke gausu smulkiųjų verslininkų, kurie užsiima įvairių mašinėlių vaikams, kitaip tariant, velomobilių, taip pat riedučių nuoma, siūlo pašokinėti ant batutų. Jie dirba prie parko estrados. Belaukiant svečių iš Italijos koncerto, jo organizatoriai „Live nation“ aptvėrė teritoriją, kuri reikalinga renginiui. Tad, kelias savaites lyjant, ne ką teuždirbę verslininkai, vėl negali papildyti kišenių ir orams atšilus.

Vingio parke paslaugas teikiantys verslininkai teigia, kad toks didžiulis plotas aptvertas pirmąkart, o jų inventorius atsidūrė už tvorų.

„Net, kai Lady Gaga buvo atvykusi, nebuvo aptvertas toks plotas. Nuo 1994-ųjų pirmą kartą toks kuriozas, kai visi nuomos punktai, visos paslaugos, ne tik ten, kur estrada, o ir ten, kur vaikučiai galėtų eiti pašokinėti ant batutų, aptverta dviem tvoromis“, – piktinasi Vingio parke dirbantis vyriškis, nepanoręs, kad būtų nurodyta jo tapatybė.

Maža to, vyro teigimu, prie savo inventoriaus sunku patekti.

„Neįleidžia pasiimti savo inventoriaus, per postus visus reikia pereiti. Vakar nė vienas vaikas neatėjo, bijo visi eiti, kur aptverta“, – apmaudo neslėpė pašnekovas.

Neteks savaitės uždarbio

Jis tvirtino, kad dvi dienas dar pakentėtų, tačiau realiai dirbti smulkieji verslininkai negali visą savaitę.

„Dvi dienos pasiruošimo, be to, dar vyks nurinkimas. Vadinasi, prarandam savaitę“, – sako jis.

Vyro skaičiavimais, per šį laikotarpį jis neteks iki 1000 Eur uždarbio, o tai vos išsilaikančiam smulkiajam verslininkui yra nemažai.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Tvora Vingio parke
Lukas Balandis / BNS nuotr./Tvora Vingio parke

„Tai tik emocijos“

Vilniaus miesto savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus ryšių su žiniasklaida specialistas Paulius Vaitekėnas 15min teigė, kad birželio 7 dieną Vilniaus Vingio parke prasideda festivalis „Summer In The City“, kuriame koncertuos ne tik Lietuvos muzikos žvaigždės, bet ir praėjusių metų „Eurovizijos“ nugalėtojai „Maneskin“. Tokio masto renginiui, jo aiškinimu, aptvėrimo perimetras parenkamas įvertinus lankytojų skaičių ir laikantis saugos reikalavimų.

Įmonės „Live Nation Lietuva“ direktorius Aleksandras Karablikovas aiškino, kad aptvertas plotas yra suderintas su Vilniaus miesto savivaldybe.

„Renginio organizatoriai iš anksto suderino aptvėrimo vietas su „Vilniaus miesto parkais“, kurie prižiūri Vingio parko teritoriją bei Vilniaus miesto savivaldybės administracija. Savo ruožtu „Vilniaus miesto parkai“ iš anksto informavo parko teritorijoje dirbantį verslą apie būsimą renginį. Atkreipiame dėmesį, kad savo veiklą parko teritorijoje vystantys verslai sudarydami sutartis įvertina sąlygas, kad Vingio parke gali vykti renginiai, kurių metu galimi trumpalaikiai nepatogumai“, – komentavo P.Vaitekėnas.

A.Karablikovas 15min pakartojo tą patį, kad visi, dirbantys prie estrados, buvo informuoti apie tai iš anksto, be to, jų nuomos sutartyse yra įtraukta sąlyga, kad renginių metu tai gali būti daroma. „O visa kita tik emocijos“, – pokalbį užbaigė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas