„Mantinga“ – tai kur kas daugiau, nei sumuštiniai: net prancūzai giria jų kruasanus

Tikriausiai ne vienam sunku praeiti pro prekybos centrų kepyklėles, kurias gaubia fantastiškas ką tik iškeptų, šiltų bandelių, prancūziškos ir itališkos duonos aromatas. Šiuos gardėsius kepanti įmonė „Mantinga“ jau daugiau nei du dešimtmečius plečia savo asortimentą ir gilina žinias, įdiegdama naujas technologijas, kurios leidžia tapti konkurencingais su Europos gamintojais.
Ramunė Puzinienė
Ramunė Puzinienė / 15min koliažas

Vien duonoms išragauti neužtektų metų

„Mantinga“ produkcija apima per 1000 įvairiausių gaminių. Vien duonos rūšių daugybė – pagal kiekvieno įpročius, pomėgius ir drąsą išbandyti naujoves. Tai namų duona su saulėgrąžomis ir linų sėmenimis, tamsi duona Ciabatta Domipan su alyvuogėmis, duona Pave Domipan su šalavijų sėklomis, bemielė duona su grūdais, speltų duona su burokėliais ir daugybė kitų rūšių, kurioms vien išragauti prireiktų gerų metų.

Saldūs gaminiai: pyragėliai, spurgos, keksiukai, tortai. Pikantiški užkandžiai, sumuštiniai, makaronai su skirtingais padažais, o taip pat picos bei picos užkandžiai, norintiems eksperimentuoti namuose – tešla, tešlos gaminiai, o atsigaivinti – netgi „Mantinga“ ledai.

UAB „Mantinga“ nuotr./Spurga
UAB „Mantinga“ nuotr./Spurga

Didžiuojasi dviejų spalvų kruasanais

Vienas iš inovatyvių „Mantingos“ produktų, kuriuo įmonė pagrįstai didžiuojasi – dviejų spalvų kruasanai. Tai dviejų skirtingų tešlų rūšių sujungimas į vieną produktą, viena jų suteikia paviršinį sluoksnį. Ši idėja buvo įgyvendinta mažose Europos kepyklose, kuriose gaminiai formuojami rankomis. „Esame vieni pirmųjų industrinių gamintojų Europoje, kurie sugebėjo šių kruasanų procesą automatizuoti“, – sako Ramunė Puzinienė, „Mantinga“ naujų gaminių departamento vadovė, gamybos ekspertė.

UAB „Mantinga“ nuotr./Kruasanas
UAB „Mantinga“ nuotr./Kruasanas

Šie gaminiai pastaruoju metu darosi vis populiaresni visame pasaulyje. „Manau, kad geriausias šio produkto įvertinimas buvo tai, kad vieni iš pirmųjų jo pirkėjų buvo prancūzai. Mūsų įmonė savo veiklą pradėjo importuodama kruasanus iš Prancūzijos, o dabar prancūzai savo asortimentui gali pirkti aukštos kokybės produktus iš Lietuvos“, – džiaugiasi R.Puzinienė.

„Mantinga“ aukštesnės kategorijos sviestiniai kruasanai „Duo croissaint“ sėkmingai pardavinėjami Lenkijoje, Olandijoje, Prancūzijoje.

Ruošia paleisti prancūziškų batonų, bandelių bei dešrainių gamybos liniją

Naujausias „Mantingos“ projektas ir vėl susijęs su Prancūzija. Suprojektuota, surinkta ir ruošiama paleisti prancūziško batono (bageto), prancūziškų bandelių bei prancūziško dešrainio gamybos liniją. Per du mėnesius įmonė planuoja pradėti produktų atidirbimo procesą.

„Galėsime gaminti tiek visiškai iškeptus, tiek apkeptus bagetus ir bandeles. Apkepti gaminiai yra tokie, kurių vidus jau iškepęs, tik plutelė šviesi. Papildomas 10–15 min. kepimas suteikia auksinę spalvą, traškią plutelę – tai, kas būdinga visiems prancūziškiems gaminiams. Šie gaminiai papildomai apkepami pardavimo taškuose suteikiant pirkėjams galimybę įsigyti ką tik iškeptą, nepakartojamu aromatu viliojantį produktą“, – sako R.Puzinienė.

UAB „Mantinga“ nuotr./Ramunė Puzinienė
UAB „Mantinga“ nuotr./Ramunė Puzinienė

Šviežių „Mantingos“ bandelių, duonos ir kitų gardžių kepinių galima įsigyti visų didžiųjų prekybos tinklų parduotuvėse.

Įmonė ne kartą apdovanota ir už kitus inovatyvius produktus – Metų gaminiu tapo grūdinės mėsainių bandelės, marcipaniniai sukučiai.

Profesionalai, nes gamindami mums, gamina ir sau

Patys mantingiečiai savo įmonę prilygina namų jaukumu kvepiančiai duonai, mažai saldaus pyrago šventei ir gardžiai kulinarinei idėjai užkandžiams.

UAB „Mantinga“ nuotr./Tiesiog puikumėlis!
UAB „Mantinga“ nuotr./Tiesiog puikumėlis!

„Vis dėlto, profesionalais mus daro ne moderniausi mūsų įrenginiai – tai, ką pradeda jie, mes užbaigiame šilumos kupinais ir jau tūkstančius kartų ištobulintais rankų prisilietimais: greitai išdėliojame, preciziškai įpjauname, grakščiai perlenkiame, laiku pašauname, kantriai verdame, patikimai užšaldome. Mes profesionalai, nes gamindami jums, gaminame ir sau“, - sako UAB „Mantinga“ generalinis direktorius Mantas Agentas.

„Mantingos“ nuotr./Mantas Agentas
„Mantingos“ nuotr./Mantas Agentas

Novatoriška įmonė eina koja kojon su naujausiomis technologijomis ir maisto gamybos tendencijomis, siekdama būti lydere šaldytos duonos ir pyrago gaminių rinkoje tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.

Didžiuojasi atsakingu šeimos verslu

Šviežia „Mantinga“ produkcija užšaldoma vos pagaminta, todėl jos skonis bei kvapas išlieka, o greitai užšaldytų gaminių realizacijos laikas yra net iki 18 mėnesių.

UAB „Mantinga“ nuotr./Kruasanas
UAB „Mantinga“ nuotr./Kruasanas

Būdami socialiai atsakingi ir judėdami pirmyn, mantingiečiai nori ne tik patys tobulėti, bet ir suteikti galimybę tobulėti kitiems, dalintis ne tik patirtimi, bet ir gražiomis akimirkomis. Todėl nuo 2007 metų, kai buvo įsteigtas Mantingos labdaros ir paramos fondas, „Mantinga“ tęsia filantropinio darbo tradiciją, savo parama bei iniciatyvomis puoselėdama bendruomenę.

„Didžiuojamės ir branginame tai, kad esame šeimos verslas. Todėl gamindami savo produktus – tiek kasdienę duoną, tiek gurmanišką tortą – vadovaujamės tomis pačiomis vertybėmis kaip šeimoje: skonis, kokybė, saugus paruošimas, o svarbiausia – patenkintos ragaujančiųjų šypsenos“, – sako M.Agentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų