Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Marriott“ gresia 123 mln. JAV dolerių bauda dėl duomenų nutekėjimo

Viešbučių tinklas „Marriott“ pranešė ketinantis apskųsti dėl didelio masto duomenų nutekėjimo Jungtinės Karalystės (JK) vyriausybės skirtą 123 mln. JAV dolerių baudą
„Marriott“
„Marriott“ / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.
Temos: 1 „Marriott“

„Marriott“ turi teisę apsispręsti dėl siūlomos baudos iki tol, kol JK informacijos komisaro biuras priims galutinį sprendimą.

Praėjusių metų lapkritį „Marriott“ pranešė, kad į programišių rankas galbūt pateko iki 500 mln. žmonių, kurie buvo apsistoję „Marriott International“ grupės viešbučiuose visame pasaulyje, asmens duomenys. Viešbučių tinklas paminėjo „su duomenų saugumu susijusį incidentą“ „Starwood“ viešbučių rezervavimo sistemoje.

Sausio mėnesį JAV Merilando valstijoje Betesdos mieste įsikūrusi bendrovė šį skaičių sumažino iki 323 mln. bei pridūrė, kad galėjo būti pavogti apie 25 mln. pasų numeriai.

„Marriott“ prezidentas ir generalinis direktorius Arne Sorensonas pareiškė, jog „Marriott“ padėjo Informacijos komisaro biurui atlikti tyrimą. Jis taip pat pažymėjo, kad duomenų apsaugos pažeidimai įvyko dėl nusikalstamų atakų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas