Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Mars Lietuva“ praėjusiais metais pagamino rekordinį produkcijos kiekį

Maistą gyvūnams augintiniams Gargžduose gaminanti „Mars Lietuva“ 2021-uosius užbaigė pagaminusi rekordinį produkcijos kiekį – 103 tūkst. tonų. Bendrovės teigimu, sparčiai augusias gamybos apsukas didele dalimi lėmė pastarųjų metųinvesticijos į gamybos efektyvinimą, modernizavimą ir pajėgumų didinimą.
„Mars Lietuva“ bendrovė Gargžduose
„Mars Lietuva“ bendrovė Gargžduose / Bendrovės nuotr.

„Pagamintos produkcijos kiekio augimą fiksuojame kelerius pastaruosius metus, o praėjusiais metais perkopėme ir simbolinę 100 tūkst. tonų per metus ribą. Visų pirma, tai yra intensyvių įmonės investicijų į gamybos linijų modernizavimą, procesų efektyvinimą akivaizdus rezultatas. Kitos priežastys, lėmusios gerus gamybos rodiklius, susijusios ir su mūsų sektoriumi bei pandemija: šiuo laikotarpiu augo gyvūnų maisto paklausa, kadangi daugiau laiko leisdami namuose žmonės skyrė daugiau dėmesio augintiniams“, – pažymi Aušra Žemaitienė, „Mars Lietuva“ generalinė direktorė.

Ji priduria, kad ne mažiau svarbus ir stabilus tiekimo grandinių veikimas, kurį įmonei padeda užsitikrinti ilgalaikis bendradarbiavimas su tiekėjais ir abipusis pasitikėjimas.

Bendrovės nuotr./„Mars Lietuva“ Gargžduose
Bendrovės nuotr./„Mars Lietuva“ Gargžduose

„Mars Lietuva“ tiek praėjusiais, tiek pirmaisiais pandemijos metais dirbo visu pajėgumu. Praėjusiais metais „Mars Lietuva“ į gamybos inovacijas ir efektyvinimą investavo per 4 mln. eurų, į darbo aplinkos gerinimą – 210 tūkst. eurų.

Bendrovė 2021 metais didino tiek tradicinei, tiek elektroninei prekybai skirtos produkcijos apimtis – vien produkcijos internetinei prekybai pernai pagaminta 8,3 tūkst. tonų.

Bendrovės nuotr./„Mars Lietuva“ bendrovė Gargžduose
Bendrovės nuotr./„Mars Lietuva“ bendrovė Gargžduose

„Mars Lietuva“ – viena didžiausių eksportuotojų Lietuvoje. Bendrovė savo produkciją eksportuoja į 21 ES šalį, taip pat Šveicariją, Norvegiją, Turkiją, Ukrainą, Australiją, Tailandą, Braziliją, o daugiau nei trečdalis visos pagamintos produkcijos eksportuojama į Jungtinę Karalystę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas