Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„MasterCard Foundation“ paaukos 1,3 mlrd. JAV dolerių afrikiečiams skirtoms vakcinoms

Vienas didžiausių pasaulio fondų per ateinančius trejus metus ketina skirti 1,3 mlrd. JAV dolerių nupirkti ir paskirstyti vakcinas nuo COVID-19 daugiau nei 50 mln. žmonių Afrikoje.
Gyvenimas Bukavu mieste
Gyvenimas Bukavu mieste / D.Pankevičiaus nuotr.

Tai bus pirmosios tokio pobūdžio pastangos, kai Vakarų šalių ne pelno organizacija sieks paskatinti atsiliekančią vakcinavimo kampaniją Afrikoje, vyraujant nerimui dėl trečiosios infekcijų bangos žemyne.

Antradienį Toronte įsikūrusio fondo „Mastercard Foundation“ , valdančio daugiau nei 39 mlrd. JAV dolerių vertės turtą, pranešimas paskelbtas praėjus kelioms dienoms po to, kai Pasaulio sveikatos organizacija pranešė, kad Afrika susiduria su nerimą keliančiu viruso atvejų skaičiaus augimu ir „beveik sustojusiu“ vakcinų tiekimu.

Vakcinų pristatymų vėlavimai, be kita ko, siejami ir su Indijos sprendimu stabdyti vakcinų eksportą.

Fondas nupirks vienos dozės „Johnson & Johnson“ vakcinų su nuolaida, dėl kurios susitarė Afrikos Sąjunga, užsakydama 220 mln. šios vakcinos dozių iš gamintojos. Vakcina bus pristatyta į 55-ias Afrikos Sąjunga valstybes nares laikotarpiu nuo liepos iki rugsėjo mėnesio, o kitais metais bus galima įsigyti papildomų 180 mln. dozių.

Visgi kai kuriose šalyse kilo problemų dėl „Johnson & Johnson“ vakcinos.

Pietų Afrikoje pirmoji 1,1 mln. dozių partija, kuri jau turėjo būti panaudota, kol kad nebuvo išsiusta iš Baltimorės dėl taršos problemų. Dar 900 tūkst. dozių partiją planuota išsiųsti birželį.

Dozės, kurias nusipirko fondas, kuris nuo pat įkūrimo 2006 metais veikia nepriklausomai nuo „Mastercard“, bus prieinamos rugpjūčio mėnesį vis „didėjančiais kiekiais“, teigė fondo atstovė spaudai Julie Waiganjo.

Afrikos ligų kontrolės ir prevencijos centras bendradarbiauja su fondu savo iniciatyva ir konsultuosis su Afrikos vyriausybės agentūromis bei kitomis institucijomis, kaip geriausiai panaudoti gautas dozes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas