Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Maximos“ istorijos pradžios vietoje – 15 mln. eurų vertės naujojo bendrovės komplekso statybos

Penktadienį didžiausias Lietuvos prekybos tinklas „Maxima“ simboliškai pradėjo savo naujojo administracinio pastato Vilniaus Naugarduko gatvėje statybas. Per darbų pradžią simbolizuojančios kapsulės įkasimo ceremoniją bendrovės atstovai džiaugėsi prisidėsiantys prie modernaus miesto veido formavimo ir pabrėžė, kad naujasis projektas bus užbaigtas per rekordiškai trumpą laiką – vienuolika mėnesių.
Penktadienį „Maxima“ simboliškai pradėjo savo naujojo administracinio pastato statybas
Penktadienį „Maxima“ simboliškai pradėjo savo naujojo administracinio pastato statybas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Grįžta prie ištakų

Ceremonijoje dalyvavusi Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorė Alma Vaitkunskienė džiaugėsi naujomis statybomis ir pabrėžė, kad viena iš svarbiausių miesto savivaldybės veiklų yra investicijų programų įgyvendinimas bei bendradarbiavimas su privačiu verslu.

„Maxima LT“ generalinis direktorius Žydrūnas Valkeris priminė, kad statybų vieta glaudžiai susijusi su bendrovės istorija.

„Padėsime, kad Vilniuje kurtųsi kuo daugiau įmonių. Džiaugiuosi, kad Vilnius pagal miesto ekonominį išsivystymą ir patrauklumą investicijoms patenka tarp geriausiai vertinamų vidutinio dydžio augančių ateities miestų Europoje“, – sakė A.Vaitkunskienė.

Tuo tarpu „Maxima LT“ generalinis direktorius Žydrūnas Valkeris priminė, kad statybų vieta glaudžiai susijusi su bendrovės istorija.

„Čia buvo „Vilniaus prekybos“, visos „Maximos“ istorijos pradžia. Už šimto metrų nuo čia buvo atidaryta pirmoji didelė parduotuvė, o būtent čia, kur stovime dabar, 1993 m. turėjome pirmus sandėlius ir pirmąjį biurą. Džiaugiamės, galėdami istoriją tęsti čia“, – pridūrė Ž.Valkeris.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Penktadienį „Maxima“ simboliškai pradėjo savo naujojo administracinio pastato statybas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Penktadienį „Maxima“ simboliškai pradėjo savo naujojo administracinio pastato statybas

Į modernaus 16,7 tūkst. kv. m ploto kompleksą bendrovė investuos 15 mln. Eur. Daugiau nei dešimtadalis šios sumos (1,8 mln. Eur) bus skirta modernios infrastruktūros, užtikrinančios didesnį saugumą ir patogumą, sukūrimui.

Modernizuos ir transporto infrastruktūrą 

Projektą įgyvendinančios statybos bendrovės „Mitnija“ generalinio direktoriaus Juliaus Gendvilio teigimu, rekonstruojamose Smolensko ir Žemaitės gatvių atkarpose važiuojamoji dalis bus išplatinta iki šešių eismo juostų, įrengiamos viešojo transporto sustojimo juostos, saugumo salelės, reguliuojamos sankryžos, šaligatviai ne tik pėstiesiems, bet ir dviratininkams bei kitaip modernizuojama šalia projekto esanti miesto transporto infrastruktūra.

Ketinama sukurti papildomas eismo juostas šalia besidriekiančiose gatvėse, rekonstruoti troleibusų kontaktinį tinklą, užtikrinti patogų šviesoforų eismo reguliavimą Naugarduko, Kauno, Smolensko ir Žemaitės gatvių sankirtoje, pasirūpinti žaliosiomis zonomis.

Pastatų kompleksą sudarys beveik 4,5 tūkst. kv. m ploto 2 aukštų „Maxima XX“ prekybos centras ir kiek daugiau nei 6,8 tūkst. kv. m ploto su prekybos centru besiribojantis 4 aukštų bendrovės administracijos pastatas. Prekybos centre 2,75 tūkst. kv. m bus skirta prekybos salei, dar apie 1 tūkst. kv. m ploto pagalbinėms ir 270 kv. m. nuomai skirtoms patalpoms.

Čia įsikursianti „Maxima XX“ parduotuvė bus kuriama pagal naują modelį.

Čia įsikursianti „Maxima XX“ parduotuvė bus kuriama pagal naują modelį, leidžiantį tiksliau apskaičiuoti konkrečioms prekių kategorijomis skiriamą prekybos ploto dalį ir taip suvienodinti prekių išdėstymą tokio pat formato parduotuvėse.

Greta prekybos centro bus įrengta kiek daugiau nei 250 automobilių talpinanti stovėjimo aikštelė, taip pat speciali aikštelė dviračiams. Naujajame prekybos centre bus įdarbinta apie šimtas žmonių.

Skirs dėmesį aplinkosaugai

Administracijos pastate bus įrengtas erdvus priimamasis, 12 posėdžių kambarių, apsaugos postas, sukurtos modernios ergonomiškos darbo vietos 430 jame nuolat dirbsiančių darbuotojų. Čia veiks ir erdvi 638 kv. m ploto valgykla, kurioje vienu metu galės pietauti apie 90 darbuotojų.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Penktadienį „Maxima“ simboliškai pradėjo savo naujojo administracinio pastato statybas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Penktadienį „Maxima“ simboliškai pradėjo savo naujojo administracinio pastato statybas

Visame pastate bus įdiegtos inovatyvios energiją taupančios ir aplinką tausojančios šildymo bei apšvietimo sistemos.

Kiekvienoje darbo vietoje instaliuotas automatinis apšvietimo valdymas, gebantis prisitaikyti prie natūralaus dienos šviesos lygio bei pastate esančių žmonių judėjimo, leis sutaupyti iki 70 proc. elektros energijos, lyginant su įprastu biuruose naudojamu apšvietimu.

Moderni energijos perdirbimo sistema leis efektyviai išnaudoti šaldymo procesų metu susidarančią energiją, šią panaudojant karšto vandens gamybai, patalpų šildymui bei vėdinimui. Planuojama, kad ši sistema aprūpins ne tik prekybos centro pastatą, bet ir darbuotojams skirtą valgyklą.

Persikraustys iš „Maxima Bazės“

Kaip teigė „Maxima LT“ komunikacijos vadovė Renata Saulytė, į naująjį pastatą Vilniaus Naujamiestyje persikraustys visi keturi šimtai bendrovės administracijos pastate „Maxima Bazėje“ dirbančių darbuotojų.

Be to, naujajame projekte įsikurs ir kitos įmonės, tarp jų ir „Vilniaus prekybos“ grupei priklausanti „Eurovaistinė“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas