J.Oliveris pareiškė, kad „McDonald`s“ riebesnes jautienos dalis nuplauna amonio hidroksidu, kuris maisto pramonėje žymimas E527, o žemės ūkyje naudojamas kaip trąšos, kitaip mėsa esą netinkama valgyti žmonėms.
Galiu jus užtikrinti, jog niekada Europoje nenaudojome amonio hidroksido mėsai apdoroti ir niekada to nedarysime, - sakė T.Nawrockis.
„Iš esmės turime pigiausią produktą, kuris tinkamas nebent šunims, bet duodamas žmonėms“, – tvirtina visame pasaulyje žinomas virtuvės šefas, paskelbęs karą greitojo maisto industrijai.
Maisto priedų lentelėje nurodoma, kad E-527, gaminamas iš amonio ir vandens, naudojamas kaip rūgštingumą reguliuojanti medžiaga. Europos Sąjungoje šios medžiagos galima dėti į maistą, tačiau Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje ji yra uždrausta.
Anot J.Oliverio, E527 yra pavojingas sveikatai, o jo naudojimas laikomas „gamybos procedūra“, kurią yra palaiminęs JAV Žemės ūkio departamentas.
Po J.Oliverio pareiškimų bendrovė paskelbė pakeisianti mėsainių receptą.
„McDonald‘s“ vykdomasis direktorius Baltijos šalyse T.Nawrockis 15min.lt atsiųstame atsakyme teigė, kad Baltijos šalyse, kaip ir visoje Europoje, „McDonald‘s“ restoranai naudoja tik šimtaprocentinės jautienos paplotėlius, be priedų ar konservantų.
„Kai mėsa kepama ant griliaus, ją pabarstome tik druska ir pipirais. Galiu jus užtikrinti, jog niekada Europoje nenaudojome amonio hidroksido mėsai apdoroti ir niekada to nedarysime“, – sakė jis.
Pasak vykdomojo direktoriaus, „McDonald‘s“ partneris Lenkijoje „OSI Food Solutions“ tiekia išskirtinai tik šimtaprocentinę jautieną „McDonald‘s“ restoranams Baltijos šalyse.
„Tam, kad išgautų geriausios kokybės paplotėlius mūsų mėsainiams, „OSI Food Solutions“ naudoją tik šoninės, priekinių ir galinių ketvirčių jautieną. Beje, aukštos kokybės jautieną įmonei „OSI Food Solutions“ tiekia ir dvi Lietuvos mėsos perdirbimo bendrovės“, – tvirtino T.Nawrockis.